Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Ministrul Sănătății a anunțat când s-ar putea închide școlile. Situațiile în care poate fi luată o „măsură temporară”

Publicat

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că școlile nu vor fi închise dacă vor fi cazuri multe de COVID-19, dar cu puține spitalizări. Cu toate acestea, instituțiile de învățământ ar putea fi închise temporar în situația în care s-ar ajunge la blocarea spitalelor.

Rafila a criticat decizia de închidere a școlilor când erau câteva sute de îmbolnăviri pe zi, spunând că decizia a fost nejustificată și chiar iresponsabilă.

Ministrul Sănătății a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că numărul zilnic de cazuri COVID-19 nu ar trebui să fie singurul criteriu pentru închiderea şcolilor, fiind important procentul pacienților spitalizați.

„Aţi văzut ce se întâmplă în alte ţări, sunt sute de mii, în Franţa au avut un sfert de milion de cazuri într-o singură zi, totuşi şcolile au funcţionat. De ce? Pentru că sistemul de sănătate nu este supraaglomerat.

Asta înseamnă că nu trebuie să fie singurul indicator numărul de cazuri care se înregistrează zilnic, ci şi proporţia de persoane care au nevoie de îngrijiri medicale spitaliceşti obişnuite, cu oxigen sau terapie intensivă”, a explicat ministrul.

Rafila s-a pronunțat pentru menţinerea deschisă a școlilor, dar nu cu orice preţ, spunând că închiderea unităților de învățământ poate fi o măsură temporară, dacă se va ajunge la supraaglomerarea spitalelor.

„Decizia trebuie să ţină cont de modul în care se manifestă această variantă din punct de vedere clinic şi dacă vor fi cazuri multe, dar cu o proporţie mică de cazuri care ajung în spital, atunci nu avem niciun motiv să întrerupem activitatea şcolară.

Sigur că dacă vor fi cazuri multe, cu blocarea spitalelor, atunci poate fi luată o măsură temporară, dar repet – menţinerea deschisă a activităţilor şcolare, nu cu orice preţ, categoric, dar cu un altgoritm care să fie raţional şi care să nu repete erorile majore, aş spune şi îmi pare rău că spun lucrul ăsta – şi în mod repetat, în care şcolile din România au fost închise luni de zile când aveam 100 sau 200 de cazuri pe zi, total nejustitificat şi aş spune chiar iresponsabil”, a mai precizat ministrul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax