Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

VIDEO Ministrul Sănătății, în vizită la Câmpeni: Spitalele din oraș vor fi modernizate. Neregulile descoperite, trimise la DNA

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDFhSVMsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru împreună cu ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan, au efectuat joi o vizită în Câmpeni, pentru a evalua situația de la cele două spitale din oraș. Cei doi oficiali au anunțat intenția de a aduce aparatură medicală și de a contribui la reabilitarea și extinderea Spitalului Câmpeni. 

Ministrul Sănătății a mai anunțat că raportul corpului de control cu privire la cele două spitale din Câmpeni a fost înaintat la Parchetul DNA. 

„Suntem astăzi la Câmpeni în evaluarea a tot ce înseamnă furnizori de sănătate din cele două unități spitalicești, atât pentru patologia cronică cât și pentru patologia la acuți, în evaluarea a tot ce înseamnă capacitatea de cazare, dotare cât și personal. 

După cum puteți vedea, în contextul în care Alba este unul din cele 11 județe cu peste 100 de cazuri noi de infecție Sars-Cov-2 pe zi, și necesitatea evaluării fiecărui spital în parte este absolut imperioasă în această perioadă. Spitalul Județean este cel care gestiona și gestionează cazurile acute, cei care izolează într-o primă fază și DSP-ul care identifică, face anchetele și dirijează către spitalele care sunt suport Covid, iar spitalele din Câmpeni sunt cele care asigură un suport atât la vindecare pentru patologia cronică și avem aici în vedere Spitalul de Boli Cronice, care poate prelua tot ce înseamnă patologia pulmonară cronică restantă infecției Sars-Cov-2, precum și gestionarea celorlalte patologii non-covid de către Spitalul Orășenesc, o populație de aproape 80.000 de locuitori care are nevoie de Spitalul din Câmpeni.

Am venit și cu domnul ministru Ion Ștefan (n.r. ministrul Dezvoltării) pentru a evalua capacitatea de a asigura partea hotelieră a spitalului și necesarul de renovări sau extinderi, precum este acest compartiment de urgență, cât și partea umană pe care o putem gestiona”, a spus Nelu Tătaru.

La vizita efectuată de cei doi miniștri au fost prezenți, printre alții, prefectul județului Alba, Nicolae Albu, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, deputatul Florin Roman și noul primar al orașului, Dan Cristian Pașca.

Legat de ancheta Ministerului Sănătății efectuată la spitalele din Câmpeni, Nelu Tătaru a declarat că rezultatul acestei anchete este și „în posesia parchetelor, atât la Alba Iulia cât și Parchetul DNA”.

„În acest moment noi evaluăm ca Spitalul Județean să rămână pentru patologie non-Covid, în contextul în care avem și spitale care pot prelua patologie Covid. După discuțiile pe care le-am avut cu Direcția de Sănătate Publică în acest moment paturi libere, 40 de paturi libere care pot prelua patologie Covid mediu și sever, în condițiile în care pregătim acea OUG în care cei asimptomatici să fie tratați la domiciliu”, a mai explicat Tătaru.

„Haideți să nu lăsăm greul doar pe sistemul medical și toată lumea, inclusiv populația civilă să respecte niște reguli. Noi nu putem limita, noi gestionăm ce vine din teritoriu. Această pandemie nu se tranșează în spiale. Această pandemie se tranșează în pre-spital. Respectăm niște reguli, avem cazuri mai puține, avem o transmitere mai scăzută”, a mai spus ministrul Sănătății.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax