Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | Mircea Hava și Teodor Atanasiu au făcut primul pas spre fuziunea dreptei: „Noul partid va echilibra scena politică românească”


Publicat

Primul pas oficial spre fuziunea dreptei a fost făcut joi, 19 iunie, în Alba, într-o conferință de presă la care au participat împreună primarul Alba Iuliei și președintele PDL Alba, Mircea Hava și președintele PNL Alba, senatorul Teodor Atanasiu. Fără a da amănunte despre numele, culoarea, sigla sau „data nașterii” noului partid, cei doi lideri politici și-au exprimat certitudinea că partidele pe care le conduc vor fuziona cât mai repede posibil, vor funcționa ca un singur partid, iar, ca un prim obiectiv, îşi vor desemna candidatul la președinția României.

„Cele două partide, PNL și PDL, la nivel național și județean, și-au propus și vor face o fuziune prin comasarea celor două partide în acest an. Nu vă putem spune un calendar. Cu certitudine, avem dorința de a face această fuziune cât mai repede posibil, dar nu mai repede decât ne permite legea și constrângerile interne, privind statutele noastre, prin care trebuie să luăm anumite decizii. Cele două comisii de negociere care lucrează au parcurs deja o anumită etapă a discuțiilor astfel încât să avem conturat foarte clar că anul acesta vom avea câțiva pași de făcut, respectiv desemnarea candidatului la președinție pe baza unui studiu ceva avea loc în luna iulie. În paralel, discuții în toate organizațiile județean, inclusiv la Alba, pentru ca cele două structuri să înceapă să lucreze împreună. Vom avea cât mai curând și congresele de fuziune a celor două partide”, a declarat senatorul Teodor Atanasiu.

Noul partid va avea peste 1.600 de primari, mai bine de jumătate din primarii României, aproape 60% din consilierii locali și județeni din România și, până la alegeri, va fi condus de doi co-președinți, potrivit lui Atanasiu.

„Pentru noi, e important ca acest mare partid de dreapta va echilibra scena politică din România, pentru că acum există un mare partid de stânga și multe partide mici de dreapta. Într-o democrație adevărată, stânga și dreapta sunt într-un echilibru politic, câștigă când unii când ceilalți, dar nu există un dezechilibru major în care există un partid  mare într-o parte și mai multe partide mici în cealaltă parte”, a mai spus Atanasiu.

Primarul Mircea Hava și-a exprimat certitudinea că în noua formulă dreapta va reuși să câștige alegerile prezidențiale: „Dorim ca în luna iulie să avem congresele de fuziune în care vom vota noul statut al partidului, după care ne înscriem ca partid și așteptăm ca demersul nostru să fie acceptat de justiție. Vom desemna candidatul nostru, pe care îl vom susține la prezidențiale, cu două sigle. Sunt sigur că vom câștiga și vom da României un președinte așa cum ni-l dorim, care să facă treabă”.

Cât despre numele noului partid, în contextul în care PNL este un partid cu nume istoric, liderul liberalilor din Alba a ținut să îi asigure pe membrii partidului său că vor fi mulțumiți de schimbările ce vor avea loc:

„Există oameni care țin la lucruri sentimentale, de genul <mi-a lăsat bunica un inel>, <mi-a lăsat bunicul un partid>, cu nume, cu siglă, cu doctrină. Mai sunt și ceilalți, care sunt pragmatici, pe care îi găsiți și la PNL și la PDL și care spun așa: <partidul va avea acel nume, acel imn, acele culori cu care va câștiga cele mai multe voturi>. Eu cred că, în final, cei pragmatici îi vor învinge pe cei sentimentali, dar și cei sentimentali vor fi foarte mulțumiți”.

Cei doi lideri au transmis electoratului mesajul că își vor duce la îndeplinire promisiunile din campania electorală, din funcțiile în care au fost aleși, cea de primar, respectiv cea de senator.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

AIUD

Iluminatul stradal din satele aparținătoare municipiului Aiud va fi modernizat. Proiectul inițiat de Primărie, aprobat de AFM

Publicat

pixabay manfredrichter

Administrația locală din Aiud a câștigat un proiect pentru modernizarea iluminatului stradal din satele aparținătoare municipiului. Valoarea proiectului, finanțat de Administrația Fondului de Mediu (AFM), este de peste 2,4 milioane de lei.

„Administrația Fondului de Mediu (finanțatorul proiectului) a publicat lista proiectelor aprobate pentru modernizarea iluminatului public, iar municipiul Aiud se află printre acestea.

Valoarea proiectului (cheltuieli eligibile + cheltuieli neeligibile) este de 2.408.369,60 lei”, au transmis marți reprezentanții Primăriei Aiud.

Obiectivele proiectului sunt:

 •  Achiziționarea şi instalarea unui număr de 645 corpuri de iluminat cu LED cu eficienţă energetică ridicată;
 • Achiziţionarea şi instalarea sistemului de dimare/telegestiune care permite reglarea fluxului luminos la nivelul întregului obiectiv de investiţie.

Reprezentanții administrației locale reamintesc că se află deja în implementare proiectul privind modernizarea iluminatului public din urbanul municipiului.

Această nouă finanțare înseamnă că toți locuitorii municipiului Aiud (urban și rural) vor beneficia de un iluminat public modern.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul în care o casă a fost luată de ape în Bihor. Județul se află sub un Cod Roșu de inundații

Publicat

O casă modulară a fost luată de furia apelor, marți seara într-un sat din județul Bihor, județ care se află sub un cod roșu de alertă hidrologică și pericol de inundații. 

Imaginile în care casa este luată de apă au fost suprinse în satul Cociuba Mică, comuna Pietroasa.

Momentul în care Crişul Pietros dislocă imobilul construit din materiale prefabricate a fost surprins într-o înregistrare video chiar de salvatorii ISU Crişana, care anterior au ajutat familia care locuia acolo să se mute.

La recomandarea autorităţilor, cei doi părinţi şi patru copii s-au dus din timpul zilei la nişte rude, de teamă că apele râului vor distruge casa, aflată aproape de Criş.

Aşa cum s-a văzut, îngrijorarea a fost întemeiată: marţi seară, apele învolburate ale râului au luat casa pe sus şi au dus-o la vale.

Într-o cotitură a râului, construcţia modulară s-a spart şi a fost complet distrusă.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Inundațiile fac prăpăd la Arieșeni după ce Arieșul Mare a ieșit din matcă. 50 de familii din satul Galbena, izolate

Reamintim că și în județul Alba, inundațiile au produs pagube. În satul Galbena, în urma distrugerii podului care face legătura între DN 75 și satul respectiv, 50 de familii sunt momentan izolate și nu mai au pe unde să iasă pe DN75, au declarat reprezentații autorităților locale pentru alba24.ro.

sursă: ebihoreanul.ro

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Teste de screening gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin, la Policlinica din Alba Iulia. Condiții de testare

Publicat

Policlinica Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia oferă teste de screening gratuite pentru depistarea cancerului de col uterin.

Femeile care doresc să efectueze acest tip de testare, se pot prezenta, fără programare, la policlinica spitalului.

Consultația medicală, testarea screening și consilierea se efectuează cu prezentarea pacientei la Policlinica din Alba Iulia.

Locația este situată pe strada Mușețelului, numărul 2.

Pacientele trebuie să aibă vârste cuprinse între 25 și 64 de ani

Testările se efectuează în fiecare zi de joi, între orele 15.00 – 17.00, în cabinetul numărul 26, etajul 2.

Detalii suplimentare puteți primi la numărul de telefon 0766467252.

Femeile care au contraindicații nu pot fi testate

Exemple de contraindicații:

 • prezintă absența congenitală a colului uterin;
 • prezintă histerectomie totală pentru afecțiuni benigne;
 • au diagnostic stabilit de cancer de col uterin;
 • au diagnostic stabilit pentru alte forme de cancer genital.

Scopul programului este prevenirea si combaterea cancerului de col uterin.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Peste 12,3 milioane de lei pentru reabilitarea acoperișurilor și planșeelor la corpurile Palatului Principilor din Alba Iulia

Publicat

Acoperișurile și planșeele peste etaj la corpurile A, B, C, D, F și G din cadrul ansamblului Palatul Principilor din Alba Iulia vor fi reabilitate printr-o investiție de peste 12,3 milioane de lei. 

Primăria Alba Iulia a lansat marți, 18 mai, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație pentru lucrări de reabilitare/restaurare pentru obiectivul de investiție „Conservarea, restaurarea și valorificarea durabilă a ansamblului Palatul Principilor din Alba Iulia – reabilitarea acoperișurilor și planșeelor peste etaj la corpurile A, B, C, D, F și G”.

Citește și VIDEO REPORTAJ: Incursiune în Palatul Principilor din Alba Iulia. Stadiul lucrărilor și când ar putea fi terminată restaurarea

Valoarea totală estimată este de 12.398.647,95 de lei, fără TVA. 

Intervențiile propuse la corpurile A, B, C, D, F si G ale Palatului Principilor, se referă la:

 • eliminarea cauzelor de infiltrații de apă meteorică (înlocuire învelitori , înlocuire sistem de colectare și evacuare ape meteorice etc.),
 • eliminarea atacului biologic la nivelul tuturor subansamblurilor structurale și nestructurale,
 • reabilitarea și consolidarea zidăriilor de la nivelul podului și a șarpantei,
 • înlocuirea planșeelor din lemn degradate,
 • reabilitarea acceselor și scărilor din pod.

Necesitatea realizării acestei investiții rezultă din starea tehnică actuală a acoperișurilor și implicit a elementelor arhitecturale și de rezistență asupra cărora nu s-a mai intervenit de o perioadă mare de timp.

Pentru reabilitarea/restaurarea acoperișurilor prin proiect se propun următoarele lucrări principale de bază:

 • eradicarea atacurilor biologice
 • consolidarea elementelor structurale existente
 • demolarea parțială a unor elemente structurale existente
 • introducerea unor elemente structurale suplimentare

Potrivit caietului de sarcini, în prezent starea de conservare a șarpantei la diferite corpuri prezintă diferențieri semnificative. Corpurile C, G și F prezintă cea mai bună stare de conservare. La aceste corpuri degradările biologice au fost produse de fungi și apar cu precădere în zona doliilor și hornurilor.

La corpurile A și B se întâlnesc cele mai extinse zone degradate produse de fungi. Lipsa de ventilație și de încălzire din aceste spații a contribuit la evoluția atacurilor și a dus la prăbușirea planșeelor. De la nivelul planșeelor atacul s-a extins în zidăria de cărămidă situată sub cosoroabe și apoi la lemnul din cosoroabe, grinzișori, capete de corzi. Cosoroabele sunt cele mai afectate elemente ale șarpantei, iar modul lor de așezare pe zidăria de cărămidă și esența din care sunt confecționate le-a crescut vulnerabilitatea.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate