Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO | Mirel Hălălai: Lucrările la reţeaua de canalizare din Teiuş, finalizate într-un an şi jumătate. Centru de informare turistică şi multifuncţional pentru comunitatea rromă

Publicat


mirel halalai, primar teiusMirel Hălălai, primarul oraşului Teiuş a declarat într-o conferinţă de presă de la PSD Alba că în aproximativ un an şi jumătate lucrările la reţeaua de canalizare din oraş vor fi finalizate. În prezent edilul a spus că investiţia este în procent de 50% executată. Valoarea acestui proiect se ridică la peste 6 milioane de lei.

Primăria Teiuş mai pune la „bătaie” două proiecte pentru comunitate finanţate pe fonduri europene, respectiv începerea lucrărilor la un Centru de informare turistică în valoare de 600 mii lei şi un Centru multifuncţional proromânesc pentru persoanele de etnie rromă de peste 800 mii lei.

La nivelul orașului Teiuş se derulează în prezent două proiecte importante, potrivit primarului Mirel Hălălai. Este vorba de proiectul „ Investiții noi în sistemul de apă și canalizare în orașul Teiuș, județul Alba”.

„Canalizarea oraşului Teiuş o lucrare extrem de necesară și de așteptată de către toți cetățenii orașului. Valoarea unui astfel de proiect, în sumă de 6.551.970 lei este asigurată în proporție de 80 % de către Administrația Fondului de Mediu, banii fiind deja alocați și pentru acest an de către Guvernul Ponta, iar lucrarea propriu – zisă este executată, la începutul anului 2015 în proporție de 53 %”, a declarat primarul oraşului Teiuş.

În cadrul subprogramului “ Regenerarea urbană a municipiilor și orașelor”, administraţia locală reabilitează 5 km ai DC 17, care face legătura între şoseaua naţională Beldiu.  Se va turna asfalt pe circa 5 km de drum, care în prezent spune edilul se află „într-un proces intens de degradare”.

Valoarea lucrării fiind de 1.965.278 lei, finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Din cauza iernii s-a executat doar 12 %, restul fiind programat a se realiza în cursul acestui an. „Avem garanţia că fondurile că fondurile ne sunt alocate şi în acest an şi sperăm să o terminăm până în toamnă”, a precizat Hălălai.

Primăria Teiuş vrea să ridice în oraş şi un Centru de informare turistică, pentru care Mirel Hălălai doreşte să înceapă lucrările de execuţie din acest an. Valoarea proiectului „Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al orașului Teiuș” este de 609.198 lei.

Pentru comunitatea de etnie rromă din Teiuş, care spune primarul în oraşul pe care îl aadministrează „ocupă o pondere destul de mare”, are în plan să deschidă un centru multifuncţional proromânesc.Proiectele „Centrul Cultural Educațional Multifuncțional ProRomanes” are o valoare de 848.624 lei.

Edilul din Teiuş a precizat că așteaptă startul licitațiilor în vederea execuției.

În viitor, Mirel Hălălai vrea să pun oraşul la „punct”, astfel că prin proiectele pe care vor să le acceseze în continuare se numără asfaltarea străzilor din Teiuș, dar şi o zonă de agrement pentru comunitate.


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

Peste 4 milioane de români se tratează cu antibiotice, pentru răceli și dureri în gât

Publicat

medicamente

Peste 4,5 milioane de români au ales să trateze răcelile și durerile în gât cu antibiotic. Peste 30% dintre aceștia nu au cerut sfatul vreunui medic. Sunt concluziile unui studiu al Societăţii Române de Rinologie şi Societăţii Naţionale de Medicina Familiei. O treime dintre cei care au consumat antibiotic fără prescripţie de la medic s-au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cât riscă să plătească amendă cei care refuză să se legitimeze la cererea polițiștilor, de la 1 ianuarie

Publicat

Poliția Română anunță că, de la 1 ianuarie, vor fi sancțiuni mai mari pentru cei ce refuză legitimarea. ”Refuzul unei persoane de a furniza date pentru stabilirea identității sale sau de a se prezenta la sediul poliției, la cererea ori la invitația justificată a organelor de urmărire penală sau a organelor de ordine publică, aflate […]

Citește mai departe
Publicitate

CUGIR

Adolescență după gratii. Tânăr din Cugir, condamnat pentru tâlhării comise când avea doar 17 ani

Publicat

inchisoare

Un tânăr din Cugir de doar 19 ani, aflat în arestul preventiv de la IPJ Alba, a fost condamnat la internarea într-un centru educativ pentru două tâlhării. Din centrul educativ s-a întors în luna iulie, unde a stat închis pentru furt calificat și tâlhărie. Pe numele său mai există un dosar la Judecătoria Alba Iulia, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Urs lovit de o mașină pe DN 13A Praid – Bălăușeri, în județul Mureș. Al doilea în patru zile, pe același segment de drum

Publicat

Un urs a fost lovit de o mașină luni seara pe DN 13 A la Ghindari, pe segmentul Praid – Bălăușeri, la circa 15 kilometri distanță de locația în care, sâmbătă, a fost împușcat alt urs, ce s-a ales cu trei picioare fracturate după ce a fost izbit de un autoturism. S-au înmulțit foarte mult […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate