Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO | Mirel Hălălai: Lucrările la reţeaua de canalizare din Teiuş, finalizate într-un an şi jumătate. Centru de informare turistică şi multifuncţional pentru comunitatea rromă

Publicat

mirel halalai, primar teius Mirel Hălălai, primarul oraşului Teiuş a declarat într-o conferinţă de presă de la PSD Alba că în aproximativ un an şi jumătate lucrările la reţeaua de canalizare din oraş vor fi finalizate. În prezent edilul a spus că investiţia este în procent de 50% executată. Valoarea acestui proiect se ridică la peste 6 milioane de lei.

Primăria Teiuş mai pune la „bătaie” două proiecte pentru comunitate finanţate pe fonduri europene, respectiv începerea lucrărilor la un Centru de informare turistică în valoare de 600 mii lei şi un Centru multifuncţional proromânesc pentru persoanele de etnie rromă de peste 800 mii lei.

La nivelul orașului Teiuş se derulează în prezent două proiecte importante, potrivit primarului Mirel Hălălai. Este vorba de proiectul „ Investiții noi în sistemul de apă și canalizare în orașul Teiuș, județul Alba”.

„Canalizarea oraşului Teiuş o lucrare extrem de necesară și de așteptată de către toți cetățenii orașului. Valoarea unui astfel de proiect, în sumă de 6.551.970 lei este asigurată în proporție de 80 % de către Administrația Fondului de Mediu, banii fiind deja alocați și pentru acest an de către Guvernul Ponta, iar lucrarea propriu – zisă este executată, la începutul anului 2015 în proporție de 53 %”, a declarat primarul oraşului Teiuş.

În cadrul subprogramului “ Regenerarea urbană a municipiilor și orașelor”, administraţia locală reabilitează 5 km ai DC 17, care face legătura între şoseaua naţională Beldiu.  Se va turna asfalt pe circa 5 km de drum, care în prezent spune edilul se află „într-un proces intens de degradare”.

Valoarea lucrării fiind de 1.965.278 lei, finanţare de la Ministerul Dezvoltării Regionale. Din cauza iernii s-a executat doar 12 %, restul fiind programat a se realiza în cursul acestui an. „Avem garanţia că fondurile că fondurile ne sunt alocate şi în acest an şi sperăm să o terminăm până în toamnă”, a precizat Hălălai.

Primăria Teiuş vrea să ridice în oraş şi un Centru de informare turistică, pentru care Mirel Hălălai doreşte să înceapă lucrările de execuţie din acest an. Valoarea proiectului „Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al orașului Teiuș” este de 609.198 lei.

Pentru comunitatea de etnie rromă din Teiuş, care spune primarul în oraşul pe care îl aadministrează „ocupă o pondere destul de mare”, are în plan să deschidă un centru multifuncţional proromânesc.Proiectele „Centrul Cultural Educațional Multifuncțional ProRomanes” are o valoare de 848.624 lei.

Edilul din Teiuş a precizat că așteaptă startul licitațiilor în vederea execuției.

În viitor, Mirel Hălălai vrea să pun oraşul la „punct”, astfel că prin proiectele pe care vor să le acceseze în continuare se numără asfaltarea străzilor din Teiuș, dar şi o zonă de agrement pentru comunitate.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax