Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Misterul morţii lui Călin Opriţa. Mama tânărului: „Cineva i-a băgat ceva în băutură. Ştia prea multe”

Publicat

declaratie mama tanar etnobotanicePărinţii lui Călin Oprița, tânărul de 30 de ani din Alba Iulia găsit decedat, sâmbătă noaptea, consideră suspect moartea fiului lor. Chiar dacă pe corpul său neînsufleţit nu au fost găsite urme de violenţă, familia susţine că sunt suspecte condiţiile în care a murit Călin, pentru că acesta ar fi fost sănătos şi că nu s-ar mai fi drogat.

Reamintim că tânărul era judecat într-un dosar de trafic de etnobotanice, alături de alţi 11 inculpaţi din Alba şi Cluj. Se afla sub control judiciar.

A fost găsit fără viaţă, sâmbătă, lângă clădirea unei foste centrale termice din cartierul Ampoi 1 pe strada Livezii, în apropiere de locuința sa. Poliția a fost sesizată la ora 5.00 dimineața de faptul că a fost descoperit cadavrul tânărului. La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare, însoțită de medicul legist. Corpul neînsufleţit nu avea urme de violență. Cauzele exacte ale decesului vor fi stabilite după necropsie.

„În ultimul timp era bine. Într-adevăr, a avut procese (…) Suspectez moartea lui, cauza necunoscută și nu cred, sub nicio formă că nu a fost înscenare. Sunt convinsă că acum toţi vor să spună că era un drogat. În ultima lună nu a mai folosit. Şi-a schimbat viaţa, muzica, tot, prietenii. Era foarte bine”, spune Valeria Opriţa, mama tânărului.

Familia susţine că tânărul nu avea probleme de sănătate.

„Eu zic că i-a băgat ceva în bar acolo unde a fost (…) Mă aştept de la autorităţi să facă dreptate. Eu, ca persoană, știu că o să-l învinuiască pentru dosarele pe care le are. Eu, ca mama lui, nu cred nimic. A fost un copil schimbat, de o lună. Cred că este o făcătură. Şi dacă se găsesc substanţe sau ceva, e clar că i-au fost puse în băutură. Eu zic că cineva i-a pus. Ştia prea multe, și nu vorbea, îi ierta şi pe hoţi (…) un suflet foarte bun. Nu vroia să facă la nimeni rău”, a mai spus Valeria Opriţa.

YouTube video

Călin Oprița era judecat în trei dosare. Unul dintre acestea, pentru trafic de etnobotanice, alături de alţi inculpaţi. Grupul a fost destructurat de DIICOT după 19 percheziţii, în martie, la domicilii din Alba, Cluj şi Hunedoara. Anchetatorii susţin că inculpaţii ar fi procurat din Spania materia primă folosită la fabricarea substanţelor interzise, iar ulterior le-au preparat, în mod artizanal, într-un laborator improvizat. Ar fi obţinut astfel substanţe cu efecte psihoactive, pe care le-ar fi pulverizat pe plante uscate şi mărunţite şi pe care le-ar fi porţionat în plicuri cu o greutate medie de un gram.

Călin Opriţa a mai fost implicat într-un dosar de trafic de etnobotanice într-o grupare destructurată tot de DIICOT la sfârşitul anului 2014. Anchetatorii au identificat atunci 200 de consumatori, au audiat peste 50 de persoane şi 10 dintre ele au fost arestate. În acest caz traficanţii vindeau drogurile la Baia de Arieş, Câmpeni, Turda şi Cluj Napoca.

VEZI: Dosarul traficanţilor de droguri din Alba şi Cluj: 10 membri ai grupării infracționale, ARESTAȚI PREVENTIV

Al treilea dosar era pentru uz illegal de armă, ajuns în atenţia instanţei în 2016. Una dintre părţile vătămate era fosta lui prietenă.

sursa: Radu Ciobotea

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Dorin

    marți, 11.10.2016 at 00:35

    Un om slab. Dupa fapte, asa rasplata! Nu e cazul sa-l plangem!

  2. omu

    joi, 13.10.2016 at 10:50

    Lucru slab esti tu, Dorin. Aici e vorba de ce simte o mama care si-a pierdut copilul, indiferent de ce a facut el.
    Si poate ca femeia are dreptate. Insasi comentariul tau denota un om mai pacatos si mai rau intentionat decat mortul. Pana la urma nu te obliga nimeni sa cumperi droguri.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax