Connect with us
Publicitate

BLAJ

VIDEO: Moaștele Sfintei Ana au ajuns la Blaj. Relicva va putea fi vizitată și la Găbud, Alba Iulia și Oașa. Programul de închinare

Publicat

Relicva Sfintei Ana, mama Maicii Domnului, a fost adusă luni seara, în premieră în România, la Blaj. Aceasta a putut fi venerată în Catedrala Arhiepiscopală Majoră „Sfânta Treime” din municipiu, începând cu ora 18:00. Până joi, moaștele vor fi depuse pentru vizitare si închinare la lăcaşuri de cult greco-catolice şi ortodoxe din județ.

Cu binecuvântarea Prefericitului Părinte Cardinal Lucian Mureşan, Întâistătătorul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice, a fost oficiată Sfânta Liturghie şi Vecernia, urmată de un moment de rugăciune la relicva Sfintei Ana.

Relicva Sfintei Ana se află, din anul 1435, la Bologna (Italia), loc pe care nu l-a părăsit niciodată până acum, Blajul fiind primul loc din România în care poate fi venerată de credincioşi.

Sosirea Relicvei Sfintei Ana în Catedrala din Blaj coincide şi cu pomenirea „Adormirii Sfintei Ana, mama Maicii Domnului”, marcată în calendarul bisericesc în data de 25 iulie, precum şi cu Ziua Mondială a Bunicilor, care va fi celebrată duminică, 23 iulie, având tema „Milostivirea Lui rămâne din neam în neam”.

Relicva Sfintei Ana a fost depusă apoi pentru închinare la Schitul din localitatea Găbud, de unde va fi mutată la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, iar mai apoi la Mănăstirea Oașa, unde va sta până în data de 27 iulie.

PROGRAMUL de închinare la moaștele Sfintei Ana la lăcașele de cult din județul Alba

Organizatorii evenimentelor îi invită pe cei care doresc să se închine Sfintelor Moaște ale Sfintei Ana să participe la programul liturgic de la cele două așezăminte monahale și de la Catedrala arhiepiscopală, după cum urmează:

  • 25 iulie – Sfânta Liturghie în cinstea Hramului, de la ora 10:00, urmată de masa de obște;
  • 26 iulie – mutarea Sfintelor Moaște la Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia, unde vor fi puse la închinare începând cu ora 16:00 până la orele 20:00, în funcție de numărul închinătorilor;
  • 26 iulie – mutarea Sfintelor Moaște la Mănăstirea Oașa, unde vor sta până în ziua următoare.
  • 27 iulie – Sfintele Moaște vor fi puse la închinare de Hramul Mănăstirii Oașa, „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”.

„Nădăjduim că venirea Sfintei Ana la noi este sămânța pe care ea a dorit să o planteze în pământul acestei țări și care va aduce roade în viețile noastre, ale celor care o iubim. Vă așteptăm cu drag să fiți părtași împreună cu noi la această mare bucurie!”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax