Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO Mobilizare contra ”revoluției fiscale” în Alba. Bugetele măcelărite au scos primarii liberali în stradă

Publicat

PNL își susține moțiunea de cenzură în stradă, la Alba Iulia. Primari liberali, alături de membri de partid și simpatizanți, s-au adunat în această seară în fața Instituției Prefectului. Este vorba despre un miting de susţinere a moţiunii de cenzură depuse de PNL împotriva Guvernului Tudose, după adoptarea ordonanţei de modificare a Codului Fiscal. Manifestații similare au fost programate în toată țara. În paralel cu mitingul, moţiunea de cenzură este prezentată în Parlament. Este pentru prima dată când liberalii apelează la o asemenea formă de protest, lucru explicabil și prin ”dezastrul” pe care aplicarea noului cod fiscal îl produce bugetelor locale.

YouTube video

Reprezentanții PNL Alba, în frunte cu președintele organizației, primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, cu președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și cu primarii liberali ai orașelor și comunelor din județ, s-au adunat în fața sediului de partid, aflat la o trecere de pietoni distanță de sediul Instituției Prefectului, locul indicat pentru miting.

Oamenii au venit însoțiți consilieri locali și simpatizanți din localitățile lor și s-au reunit, în final, în fața sediului Prefecturii, unde, la momentul ales pentru miting, era doar jandarmul de serviciu. Primarul Mircea Hava, care a scandat alături de ceilalți manifestanți, a spus că acesta este doar începutul protestelor împotriva Guvernului PSD.

Reprezentanții PNL Alba, în frunte cu președintele organizației, primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, cu președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel și cu primarii liberali ai orașelor și comunelor din județ, s-au adunat în fața sediului de partid, aflat la o trecere de pietoni distanță de sediul Instituției Prefectului, locul indicat pentru miting. Oamenii au venit însoțiți consilieri locali și simpatizanți din localitățile lor și s-au reunit, în final, în fața sediului Prefecturii, unde, la momentul ales pentru miting, era doar jandarmul de serviciu.

Majoritatea primăriilor din județul Alba sunt direct afectate de modificarea Codului Fiscal în sensul dorit de Guvern. De exemplu, scăderea impozitului pe venit de la 16% la 10% va aduce în buzunarul fiecărui om câțiva lei în plus pe lună dar va fi un dezastru pentru bugetele locale: municipiul Alba Iulia va pierde 27 de milioane de lei, Consiliul Județean Alba va avea un buget mai mic cu aproape 20 de milioane iar administrațiile din Blaj, Sebeș și Aiud vor pierde aproape tot bugetul propriu de investiții.

„În mai puțin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la coșul de gunoi promisiunile făcute în campanie și, odată cu ele, speranțele românilor într-un trăi mai bun. Beneficiile unei creșteri economice substanțiale au fost anulate de măsurile populiste și haotice luate în economie de cuplul de economiști de renume mondial Dragnea – Tudose împotriva mediului de afaceri și a contribuabililor onești din această ţară. Minciuna PSDragnea a avut picioare atât de scurte încât, în mai puțin de un an, românii au văzut că programul de guvernare, pus sub titulatura ‘Îndrăznește să crezi’, a fost o iluzie vândută cu maximă nerușinare”, se arată în textul moțiunii PNL.

PNL mai susține că actuala guvernare a devenit „ilegitimă prin minciună” și un pericol real pentru oamenii și firmele din România.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Tara lui Papura Voda

    luni, 20.11.2017 at 17:43

    Sunteti toti o apa si un pamant! Iar asta nu e decat un circ ieftin !

  2. Carina

    luni, 20.11.2017 at 22:25

    Am un singur lucru de spus!
    Noi ii putem schimba pe toți cei care își bat joc de țara! Noi ii punem la putere, noi ii putem da jos! Dacă ați ieși la vot, dacă ați mai conginge încă 2-3 membri ai familiei sa voteze, dacă v-ați exercita dreptul de vot câștigat cu atât de multă truda de strămoșii noștri, am putea schimba ceva in țara!
    Dacă ne mulțumim in a sta și privi la televizor sau din cafenele “circul” din strada sau din parlament, dacă in loc sa mergem sa votam și sa alegem cu capul și nu cu plasa de ulei și zahăr, dacă am fi noi convinși de faptul ca votul nostru contează și dacă nu am sta cu mâinile in sân… pai atunci așa va merge țara, ca acum! Pentru ca ne-au ales conducătorii si viitorul alții! Felicitări, o meritam!

    • Tara lui Papura Voda

      luni, 20.11.2017 at 23:39

      Frumos scris, Carina! Dar asa cum am spus mai sus, toti sunt la fel!!!
      Deci se pune intrebarea: CU CINE SA VOTAM ???
      Cu tabara asta, din care face parte primarul cu cel mai mare salar din Romania, care a iesit azi in strada ca sa ce ??? Probabil mai vrea inca o marire…
      Iti dai seama de nepasarea si de nivelul la care e batjocorit poporul asta, cand un astfel de om, cu salarul care si l-a marit, in halul in care si l-a marit, mai are tupeul sa protesteze!
      Vorba cuiva: Dumnezeu le „calca camasa” la toti!

  3. eu

    luni, 20.11.2017 at 23:49

    Dacă, dacă, dacă. .. Dar dacă mai marii noștri ar fi fost mai înțelepți și când au majorat cu nesimtire atât salariile lor cât și al unora din subordinea lor care doar freacă menta, poate ca nu mai ne văitam atât. De ce când partidul lor a fost la putere nu a făcut ceva?
    Noroc ca e vremea buna încă. …..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax