Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Mobilizare masivă a Diasporei la vot. Cozi și proteste la secții din Spania, Germania, Italia, Franța și Belgia

Publicat

YouTube video

Mii de cetățeni români din Italia, Spania, Germania, Franța, Austria, Marea Britanie și alte state europene au format cozi masive duminică în orașele unde există secții de vot la alegerile europarlamentare și la referendumul declanșat de președintele Klaus Iohannis. Încă de la primele ore au apărut și nemulțumirile.

La Castellon- Spania mai multe dube ale poliției au fost aduse în zona secției de votare, deoarece cei peste 1000 de români care așteptau la coadă s-au manifestat zgomotos, nemulțumiți de încetineala cu care decurge procesul de votare.

”Suntem 1000 de oameni aici și ei lasă la vot 3 oameni la 15 minute . Nu se poate așa ceva”- a declarat unul dintre cei prezenți la secția din Castellon.

YouTube video

Și la secția de votare din Brussell peste 1000 de oameni, înșiruiți de-a lungul a două străzi își așteaptă rândul să voteze. Majoritatea sunt nemulțumiți că votul decurge foarte încet. ” Stăm la rând de o oră și nu am avansat decât câțiva metri. Foarte slabă organizare”- ne-a declarat o româncă care se află în capitala Belgiei.

O asemenea mobilizare masivă la alegeri nu a mai fost înregistrată de la alegerile pezidențiale din 2014, când Klaus Iohannis l-a învins în turul 2 pe Victor Ponta.

Sunt cozi la secțiile din Germania, Franța, Belgia, Italia, Marea Britanie și chiar la secțiile din afara Europei. Și în Spania, în localitatea Peniscola, la ora 12,00 peste 200 de români așteptau la coadă pentru vot. Ioan Suciu, un albaiulian care se află la lucru în Spania, ne-a transmis imagini de la secția de votare.

YouTube video

Și în capitala Norvegiei, la Oslo, sute de români așteaptă în coloană, pe stradă, pentru a putea ajunge la urne.

YouTube video

UPDATE: La Castelon, Spania oamenii aflați la coadă la secția de votare au înceeput să protesteze, nemulțumiți de modul în care a fost organizat procesul de votare.  ”Trei oameni la un sfert de oră, iar noi suntem aici 1000. Nu se poate așa ceva. Este foarte cald aici”. La un moment dat mai multe mașini ale poliției au venit în zonă pentru a restabili ordinea.

Video: coadă la Roma, facebook Vocea Diasporei

Foto: g4media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax