Connect with us
Publicitate

AIUD

VIDEO: Mobilizare pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda. AKTOR pune la bătaie tot ce are pentru a termina bucata Alba Iulia-Aiud

Publicat

YouTube video

Compania grecească AKTOR anunță că s-a mobilizat substanțial cu utilaje și forță de muncă pentru a termina cei 24 de kilometri de autostradă dintre Alba Iulia și Aiud, în condițiile în care, în prezent, stadiul fizic al lucrărilor este de aproximativ 67%.

Oficial, termenul de finalizare asumat de constructor este 30 noiembrie, dar acesta pare destul de greu de atins, cu toate asigurările constructorului.

„AKTOR a accelerat semnificativ lucrările, proiectul marcând progrese considerabile”, transmite compania greacă într-un comunicat transmis presei în care prezintă și un video montaj cu lucrările în curs și mobilizarea din șantier.

„Construcția tronsonului de 24,25 km care se extinde de la Pârâul Iovului la Aiud de către întreprinderea comună AKTOR-EURO CONSTRUCT, are angajați acum peste 600 de persoane, AKTOR intenționând să crească numărul de personal la peste 750 pentru finalizarea proiectului.

De asemenea, compania a mărit numărul de utilaje de construcții specializate utilizate în proiect: 139 de camioane, 26 compactoare, 31 de excavatoare, 8 buldozere, 5 finisoare (mașini de asfalt și mașini de pavaj), 7 gredere, 9 camioane de beton precum și alte utilaje specializate cum ar fi buldoexcavatoare, cisterne de apă, macarale, încărcătoare frontale, generatoare mari și mici, mașini de forat, au fost dislocate de-a lungul șantierului”, au transmis reprezentanții Aktor.

Compania mai amintește că folosește din plin cele două stații de asfalt, două de balast stabilizat și o stație de beton și amintește că pe fondul pandemiei de COVID-19 toate lucrările se desfășoară în conformitate cu măsuri stricte de sănătate și siguranță.

Lot 2 – 24,3 km – Alba Iulia Nord (Pârâul Iovului ) – Aiud (KM 17+000 – KM 41+250)

Constructor: Aktor
Contract: semnat în 2014
Finalizare: 30 noiembrie 2020 (asumat de constructor) / Q2 2021 (realist)
Stadiu fizic / stadiu financiar (mai 2020): 67,10% / 52,12%

Sursă: Hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax