Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momente care îți taie respirația, pe Piatra Secuiului. Cum a parcurs un bărbat distanța dintre două stânci

Publicat

piatra secuiului

Piatra Secuiului de la Rimetea, din județul Alba, a fost scena unui ”spectacol” mai puțin obișnuit. Un acrobat a traversat, la înălțime, pe o funie, distanța dintre două stânci.

Misiunea nu a fost una ușoară. Bărbatul s-a dezechilibrat de mai multe ori, însă nu a renunțat și a ajuns la capăt.

Pe tot parcursul traseului la înălțime, acesta a purtat echipament de siguranță, pentru evitarea vreunui incident nedorit.

YouTube video

Piatra Secuiului este un masiv calcaros, golaş şi alungit, împărţit în două părţi de o „râpă” (ceea ce face ca, din mai până în septembrie, soarele să răsară de două ori pentru acei oameni care trăiesc în partea de nord a localităţii). Partea nordică a masivului, mai scundă, poartă şi numele de „Colţii Trascăului” şi adăposteşte ruinele unei fortăreţe medievale.

Rimetea se află la 24 km de Aiud, la 7 km de Buru, la 25 km de Cheile Turzii şi la 28 km de Turda. Localitatea este conectată la reţeaua de drumuri naţionale prin drumul județean DJ 107M, care începe la nord din drumul naţional DN 75 (la limita de sud a judeţului Cluj) şi care debuşează la sud în DN 1 (E81) pe teritoriul municipiului Aiud.

Drumul judeţean DJ 107M traversează ambele localităţi ale comunei (Rimetea şi Colţeşti), de-a lungul lui situându-se aproape toate obiectivele cu potenţial turistic din zonă.

sursă video: Youtube/ Monitorul de Cluj

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax