Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Momentul în care interlopul român Rechinu este luat pe sus, în Mexic. Era căutat de doi ani de FBI și DIICOT

Publicat

Interlopul Florian Tudor zis Rechinu, un craiovean stabilit în Cancun, Mexic (statul Quintana Roo, peninsula Yucatan), a fost arestat și urmează să fie extrădat, după mai bine de doi ani de când este căutat de FBI și DIICOT. 

Momentul în care acesta a fost luat pe sus împotriva voinței lui, a fost postat pe contul de Facebook al unui post de radio din Mexic.

Românul este considerat unul dintre cei mai puternici interlopi din Mexic și este acuzat că ar fi coordonat o grupare de crimă organizată rezidentă în Cancun, care se ocupa cu clonarea cardurilor şi cu traficul de migranţi peste graniţa dintre Mexic şi SUA.

Cabinetul de securitate al guvernului federal din Mexic a detectat o rețea de politicieni din patidele PVEM (Partido Verde Ecologista de México), PRI (Partido Revolucionario Insitucional), PRD (Partido de la Revolución Democrática), PT (Partido del Trabajo) și Morena (Movimiento Regeneración Nacional) (precum și oficiali din cadrul Procuraturii din Quintana Roo), care se presupune că protejează și colaborează cu mafia română condusă de Florian Tudor, El Tiburon (Rechinu), dedicată clonării cardurilor bancare ale turiștilor, traficului de persoane în scopul exploatării sexuale și extorcării comercianților.

Rechinu ar fi reușit să țeasă în 14 state o rețea de funcționari și de companii fantomă, potrivit informațiilor FBI și DEA, rețeaua permițându-i să opereze în cel puțin 15 țări.

Centrul operațiunilor sale era în Cancun.

La ancheta din România a participat şi un agent FBI, iar în Mexic, investigaţia este derulată de procuratura mexicană cu agenţii federali americani.

Potrivit DIICOT, Rechinu avea o firmă în Cancun de instalare a bancomantelor, Instacash. Aşa monta dispozitive de skimming în bancomatele de pe Riviera Maya (Cancun, Playa del Carmen, Tulum, Isla de Cozumel), Puerto Vallarta și Tijuana, adică zone unde sunt foarte mulţi turişti străini.

Ulterior, alţi membri ai grupării retrăgeau banii cu ajutorul cardurilor clonate în alte ţări precum India, Indonezia sau Paraguay. Aşa puteau să câştige săptămânal între 50.000 şi 100.000 de dolari.

Surse: G4Media.ro, eluniversal.com.mx.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate