Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Monumentul Unirii din Alba Iulia, împrejmuit cu un gard de fier. Cetățenii nu vor mai avea acces în apropierea lui. Motivul

Publicat

”Să fie frumos” și ”să nu se mai scrie pe el”: Cu un trafic de coșmar în oraș (fără semafoarele pornite și tot sistemul inteligent de control al traficului încă blocat în faza teoretică), cu lucrările de mobilitate agățate în cui, Primăria Alba Iulia și-a îndreptat atenția către o problemă urgentă a orașului: Monumentul Unirii. 

Mai exact, starea și stadiul de curățenie ale monumentului ce tronează în parcul din fața Cetății Alba Carolina. Ajunși într-o situație care din câte se pare nu mai putea fi manageriată de angajații primăriei Alba Iulia sau de polițiștii locali, primarul Pleșa și subalternii săi au decis să închidă monumentul. 

Bine, nu monumentul în sine, ci spațiul verde din jurul său. Ironic, monumentul care amintește de unire, uniunie și libertate de tranzit între provinciile din România, va fi îngrădit.

YouTube video

Mai pe scurt, va putea fi doar admirat. Spațiul pe care primăria vrea să îl păzească cu un gărduleț de metal era unul de joacă pe timp de vară pentru cei mici și, probabil, printre singurele zone din partea turistică în care turiștii aveau oportunitatea să își facă o poză mai drăguță de Instagram.

Câteva mâzgălituri decisive pentru administrația locală

Însă, acum, bucățile de piatră puse una peste alta vor putea fi doar văzute, fără a mai fi atinse. Din câte se pare, la un oraș turistic cum e Alba Iulia, câteva mâzgălituri trase pe un bloc de piatră au dus la decizia de îngrădire.

Claudiu Nemeș, proaspăt director executiv la departamentul de Întreținere și Administrare a Domeniului Public și Privat, a declarat pentru alba24.ro că decizia a fost luată de la nivelul conducerii Primăriei.

Mai exact, Nemeș a spus că s-a luat această decizie pentru ca pe viitor ”să fie frumos și să nu se mai scrie pe el”. Mai mult de atât, din câte se pare, în viitor, construcția va intra în reabilitare, din cauza faptului că partea superioară a ajuns într-o stare deplorabilă.

Acces doar pentru politicieni, la depuneri de coroane

Însă accesul va fi interzis doar cetățenilor sau turiștilor. Oficial, doar politicienii vor mai avea acces în jurul monumentului și asta pe o portiță ce va fi montată în zona din fața podului Unirii.

Mai exact, la evenimentele oficiale, politicienii vor avea acces pentru a depune coroane de flori. Aceștia vor intra în zona monumentului pe o poartă, pe care angajații primăriei o vor monta în gardul de fier, mai susține Nemeș.

În linii mari, o decizie care din punct de vedere practic nu pare a fi o soluție logică și reală. Este greu de crezut că un gard ce ajunge cel mult până la brâu va opri pe cineva care vrea să ajungă sub monument pentru o poză sau pentru a scrie ce îl taie capul.

O altă decizie (minoră de această dată) care s-a luat în cadrul Primăriei Alba Iulia, fără a privi în spectrul larg: are sau nu vreo utilitate reală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pamfil

    luni, 21.10.2024 at 16:06

    Auleu… dupa ce ca se potriveste acolo ca nuca in perete si a fost obsesia unui nene de prin anii 90, pe langa ca e o constructie de prost gust nu are nici o valoare nici istorica nici artistica.

    ba mai mult obtureaza parca dinadins vederea Catedralei Reintregirii dinspre bulevardul Transilvaniei.

    De acord cu reabilitarea, dar nu din bani publici ci din banii celora care au dat aprobarea sa se construiasca si a ălora care au aprobat ideea. inclusiv a ăluia cu…ideea

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate