Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Morminte vechi de mii de ani descoperite de arheologii din Alba Iulia, pe terenul unei foste ferme de porci din Sibiu

Publicat

Arheologii din Alba Iulia au făcut o serie de descoperiri importante la marginea Sibiului. Este vorba despre arheologii Institutului de Arheologie Sistemică din Alba Iulia, din cadrul Universității ”1 Decembrie 1918”. Aceștia au scos la suprafață morminte vechi de mii de ani.

Pe locul în care au săpat, în trecut, înainte de Revoluție, funcționa o fermă de porci.

YouTube video

“Cercetările efectuate până în prezent ne indică prezenţa unor morminte de inhumaţie cu un inventar interesant, alăcuit din fusaiole, piepteni bilaterali din os, fibulă din bronz, piesă de cataramă din fier şi prezenţa, în anumite situaţii a amnarului şi a cremenului”, spune Ioan Alexandru Bărbat, cercetător ştiinţific în cadrul universității din Alba Iulia, citat de observator.ro.

De asemenea au mai fost scoase la suprafață, urme de  civilizaţie ale celor care au trăit în secolul III. Locuinţele lor erau construite preponderent din lut, în zone cu apă sărată, roci de sare şi pământ negru.

VEZI ȘI: FOTO: Copil și animal, îngropați împreună într-un tumul funerar de la Râmeț, acum aproape 5.000 de ani. Descoperire arheologică

“În acest sector al sitului avem o locuinţă adâncită. Mai exact un bordei, pe care îl datăm pe baza materialului ceramic în a doua epocă a fierului”, a mai precizat  cercetătorul ştiinţific din Alba Iulia, citat de observator.ro.

sursă foto: Captură ecran, YouTube, Antena 3 CNN.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate