Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Muzica Fetelor de la Căpâlna, pe coloana sonoră a filmului ”Black Adam”, cu Dwayne Johnson. Legatura cu rapper-ul Jay-Z

Publicat

Muzica fetelor de la Căpâlna a ajuns pe coloana sonoră a filmului ”Black Adam”, în care personajul principal este jucat de Dwayne Johnson. 

Într-un trailer lansat în miercuri, încă de la primele secvențe ale video-ului, se pot auzi celebrele acorduri din „Purtata Fetelor de la Căpâlna“.

Mai exact, pe coloana sonoră a reclamei la film apare melodia din 2011, a rapper-ului american Jay-Z, „Murder to Excellence”.

Pe melodia respectivă, Jay-Z, a folosit acordurile melodiei care au făcut celebră comuna din Alba. Alături de Jay-Z, o altă voce a hip-hop-ului american se poate auzi, cea a lui Kanye West.

Vocile care interpretează pasajele din ”Purtata Fetelor de la Căpâlna“, pe melodia rapperului american, sunt ale gemenelor de la Indiggo, Gabriela şi Mihaela Modorcea.

YouTube video

Pe scurt, așa au ajuns celebrele acorduri ale fetelor de la Căpâlna, alături de Black Adam, unul dintre cei mai mari inamici din universul DC.

Cine este Black Adam

Black Adam, personajul interpretat de actorul și fostul star al WWE, Dwayne ”The Rock” Johnson, este unul dintre ”villians” sau inamicii din universul DC.

Povestea personajului din benzi desenate datează din Egiptul antic și are legătură cu un alt super-erou de benzi desenate și mai nou de film, ”Shazam”.

Pe scurt, cu mult timp înainte de perioada modernă, Teth-Adam, un sclav din Egipt a fost ales pentru a primi puterile unui supra-om, pentru a deveni ”Shazam”, însă acesta nu le-a folosit în numele binelui, ci a avut și interese personale. Cei care primesc puterile lui Shazam din partea unei forțe misterioase, trebuie să le folosească doar în numele binelui.

Când sclavul din Egipt a folosit puterile în inters propriu, acesta a fost exilat și întemnițat pentru mii de ani. Povestea actuală are loc în perioada modernă, când o nouă persoană a primit puterile lui Shazam, iar vechiul Shazam a revenit pentru a-l distruge, însă sub forma lui Black Adam.

De aici pornește și filmul pe care apare melodia Fetelor de la Căpâlna. Producția este așteptată să fie difuzată la sfârșitul lunii octombrie a anului 2022.

Povestea dansului și a fetelor de la Căpâlna

Paşii şi ritmul dansului unic sunt învăţate de fete de la mamele lor, încă de la vârsta de 4 ani. Din grupul folcloric fac parte, în medie, 30 de fete. Condiţiile estenţiale pentru tinerele care vor să ajungă în ansamblu este să se fi născut şi crescut în sat şi să nu fie „luate“. În momentul în care una dintre componente se mărită, părăseşte grupul, iar locul ei este luat de către o fată încă necăsătorită.

Ansamblul folcloric este alcătuit din trei grupuri de fete: unul compus din fetiţe preşcolare şi din ciclul primar, altul din fetele de gimnaziu şi liceu de până la 18 ani şi al treilea din femeile de orice vârstă, dar nemăritate.

”Fetele, cu paşi simpli, marchează în mişcarea lor coregrafică spirale, linii şerpuite şi cercuri, care nu-şi unesc niciodată capetele. Una lângă alta, fetele se ţin foarte strâns, încolăcindu-şi braţele pe după cot şi, într-un mare cerc, pornesc cu paşi bine ritmaţi, cântându-şi singure melodiile respective.

YouTube video

Jocul decurge când lin, când repede, de la stânga spre dreapta, înainte sau înapoi, legănat sau cu o ţinută dreaptă şi, de multe ori, pe fraze inegale. Prima fată are o responsabilitate foarte mare. Ea va fi cea care va da tonul melodiei şi care va conduce şirul de fete.

Acest loc nu poate fi ocupat de orice fată, ea trebuie să ştie atât mişcările coregrafice, cât şi melodia foarte bine. O dovadă a vechimii acestui dans reiese şi din faptul că dansul nu este însoţit de acompaniamentul instrumental, fetele fiind cele care impun linia melodică printr-un lait-motiv melodic: „la, la, la, la, la, la, la, la…”, a explicat, într-un articol pentru adevărul.ro, în urmă cu mai bine de 10 ani, o femeie care a făcut parte din Ansamblul Fetelor de la Căpâlna.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax