Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Nicolae Carnat, abilități de super-jucător. Un nou fotbalist din Alba, aproape de consacrarea la nivel înalt

Publicat

A fost de două ori campion național al României la juniori, a câștigat titlul de cel mai bun jucător din țară al generației născute în ‘98, golgeter Wolverhampton Wanderers Under 18 în Premier League și a fost liderul generației lui de vârstă la Academia Gheorghe Hagi. Este vorba despre Nicolae Carnat, un tânăr extrem de talentat din Alba Iulia, care joacă fotbal ”de când merge în picioare”. Debutul și l-a făcut la vârsta de 8 ani, la Unirea Alba Iulia, unde a avut norocul să îl cunoască pe Vasile Ursu, antrenorul care l-a propulsat spre nivelul superior. La 11 ani, cu ghetele în bagaj, a ajuns ”printre străini”, la școala de fotbal înființată de legenda fotbalului românesc, Gică Hagi. De acolo a început o poveste despre muncă, talent și succes.

Nicolae Carnat este astăzi un nou sportiv din județul Alba, care, după Stanciu și Grozav, bate la porțile afirmării în fotbalul mare, la cel mai înalt nivel. Reporter: Cum ai început să joci fotbal? Ce antrenor din Alba Iulia ți-a marcat parcursul sportiv?

Nicolae Carnat: De la 9 luni de când am învățat să merg, îmi plăcea mult să dau cu piciorul în minge. După un anumit timp, am devenit dependent; tatăl meu era antrenor la o echipa din L5, Dacia Mihalț, așa că mergeam la meciuri și mă jucam cu mingea tot timpul. Îmi plăcea să mă uit.

La 8 ani am venit la Unirea Alba Iulia la profesorul Vasile Ursu. Și de atunci am stat 3 ani și jumate acolo. El mi-a marcat parcursul sportiv, și m-a propulsat ajutându-mă, ca să zic așa, să fiu văzut și să ajung la Academia Hagi.

R.: Cum ai ajuns la Academia Hagi?

N.C.: Am fost văzut la câteva turnee de staff-ul Academiei și am fost dorit foarte mult. Am fost liderul generației 98’ de la școala de fotbal a lui Gheorghe Hagi, împreună cu Ianis Hagi, Capușă, Coman și Ciobanu. Am câștigat 2 campionate naționale, la primul campionat național am ieșit cel mai bun jucător din țară.

R.: Ce atmosfera era acolo? Te-ai adaptat greu?

N.C.: Adaptarea a fost dificilă în prima instanță, dat fiind faptul că am rămas singur la 11 ani, fiind înconjurat de străini (colegii, staff-ul și oamenii din jur la momentul acela), dar după 3-4 luni am reușit să depășesc asta. Atmosfera era una plăcută, dar și competitivă. Se urmărea performanța și lupta pentru posturi era aprigă. Mi-a fost benefic mediul acela de lucru.

R.: Ai avut ocazia, așadar, să întâlnești la o vârstă fragedă, o legendă a fotbalului românesc. Ce ai învățat de la Hagi?

N.C.: Am învățat multe lucruri de la Gheorge Hagi, unul dintre ele fiind acela că succesul este întodeauna datorat muncii tale; cu cât muncești mai mult și ești mai profesionist o să ai mai mult succes. Fără ore suplimentare de exersat după antrenament nu ai cum să te perfecționezi, antrenorii antrenează echipa, jucătorul trebuie să se antreneze pe el în fiecare zi, dacă vrea să își atingă potențialul maxim.

R.: Apropos de ce ți-a spus Hagi, cât de mult te antrenezi? Mai faci și alt sport?

N.C.: Mă antrenez în fiecare zi, încerc să fac mișcare chiar dacă am liber. Mai merg la înot, tenis de câmp și sală.

Practice😜

A post shared by NicolaeCarnat (@___nicu) on

R.: Cum ai ajuns în Anglia?

N.C.: În Anglia am plecat eu de bună voie, familia fiind stabilită acolo la momentul acela, am considerat că o mutare în Campionatul Englez mi-ar spori progresul. Am fost selectat la Wolves după 2 probe de joc în care am jucat cu Liverpool și Mancester City, în care am marcat în total 3 goluri. Le-a plăcut foarte mult de mine, ajungând să semnez un contract de scolarship pe 2 ani.

R.: Cum ai ajuns la naționala de tineret?

N.C.: Am fost mai privilegiat să zic așa, la început. Am făcut parte din lotul național începând cu vârsta de 14 ani, unde am fost văzut în campionatul de juniori și la turnee, progresând până la 19.

R.: La ce echipă ți-ai dori să joci în următorii ani?

N.C.: Mi-aș dori să am un sezon foarte bun cu Dunărea Călărași unde am semnat acum 4 săptămâni și pe viitor să pot să evoluez în străinatate într-un campionat tare precum Anglia, Spania sau Italia.

R.: Care e fotbalistul tau preferat?

N.C.: Cristiano Ronaldo. Pentru talentul, consistența lui în joc și dorința de a evolua, indiferent la e nivel a ajuns.

R.: Ești legat de Alba Iulia? Ai prieteni aici?

N.C.: Alba Iulia este orașul meu de suflet, îmi place foarte mult și de fiecare dată când am ocazia și am liber vin pe acasă. Familia și prietenii sunt în mare parte din Alba.

Splash 💦

A post shared by NicolaeCarnat (@___nicu) on

Nicolae Carnat

Data nașterii: 8 aprilie 1998
Locul nașterii: Mihalţ, Județul Alba
Înălțime: 1,85 m
Poziție: atacant – extremă dreaptă
Club: Dunarea Calarași (din august 2018)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Jon

    miercuri, 05.09.2018 at 14:37

    E ok la dunarea calarasi, o sa ajunga departe :))

  2. pilu

    miercuri, 05.09.2018 at 17:05

    Frumos interviul. Si acum, asa cum se intampla cu cele mai mari talente actuale (Hagi,stanciu,Dragomir etc) tot la echipe de mana a doua joaca. Cum sa performezi la Calarasi cand tu vi din Anglia ?. Numai la romani se intampla asta.

  3. pilu

    miercuri, 05.09.2018 at 17:22

    Gata m-am documentat la ce nivel inalt a jucat :
    2016-2017 a jucat in Premier League 23 11 meciuri
    2017-2018 a jucat in Premier League 23 1 meci
    2017-2018 a fost imprumutat in Premier League Nord la Sturbrige (liga 7 a) din 1.04.2018 pana in 30.06.2018 unde a jucat 1 meci.
    Astept comentarii.

  4. Giovanni

    miercuri, 05.09.2018 at 21:16

    Neauzitule, de meciurile in Premier League Under 18 a dat 18 goluri intr-un sezon, cand tu stateai in fata calculatorului si ti faceai bataturi. In Premier League Under 23 are 1 gol si 5 assisturi in 15 meciuri. Sezonul trecut a fost imprumutat la Esbjerg in Danemarca. La Calarasi o sa fie o rampa de lansare pentru el…

  5. Giovanni

    miercuri, 05.09.2018 at 21:29

    Neauzitule, in Premier League U18 a dat 18 goluri intr-un sezon cand tu stateai si… dadeai… in cap, in fata calculatorului:)
    In Premier League Under 23 are 1 gol si 5 assisturi in 15 meciuri, sa nu vorbim despre alte cupe sau turnee in care a jucat si a marcat ajutandu-si echipa. Sezonul trecut a fost imprumutat la Esbjerg in Danemarca, nejucand pentru Under 23. La Calarasi e o rampa de lansare pentru cariera lui…

    • pilu

      joi, 06.09.2018 at 16:50

      Asa e tati ! La juniori a fost ”star”. Dar mai departe ce a fost ?
      La Esbjerg a fost imprumutat din 10.07.2017 pana in 31.12.2017. Poate imi spui ce a facut acolo.
      Sa nu uit, la Sturbrige a jucat un meci si a dat doua goluri. In rest cum spui tu, de nu se poate verifica, in cupe(?) si alte meciuri de pregatire.
      Si intradevar, la Calarasi este o foarte buna rampa de lansare in….. Dunare. Bine ar fi sa ma insel.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax