Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Noaptea Cercetătorilor Europeni la Alba Iulia. Microorganisme din râuri, obiecte militare de acum 110 ani și alte ateliere

Publicat

Noaptea Cercetătorilor Europeni la Alba Iulia se desfășoară vineri seara, pe aleea Muzeului, la Sala Unirii și Museikon. Sunt prezentate experimente și date interesante din mai multe domenii.

Pe aleea Muzeului, este prezentată ”Viața din râu”. Organizația ”Cercetașii României” derulează un proiect prin care copiii, dar și adulții, pot afla despre microorganismele din ape.

Acestea pot fi văzute la microscop. Inițiativa este menită să aducă în atenție importanța prevenirii poluării.

Tot în aceeași locație, este oficiul poștal militar din timpul Primului Război Mondial. Aici pot fi văzute diferite obiecte militare de acum 110 ani.

Mai sunt ateliere de puzzle istoric, arheologie, țesut, împretit, jocuri romane, Officina Scriptoria și Monetaria.


La Sala Unirii, sunt prezentate jucării din materiale reciclabile.

La Museikon, activitățile sunt organizate pe tematicile alfabetul chirilor și portul popular din Valea Sebeșului.

Noaptea Cercetătorilor Europeni

Noaptea Cercetătorilor Europeni se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie. Obiectivul este să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare.

În fiecare an, în ultima zi de vineri a lunii Septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni face știința accesibilă tuturor. Sunt organizate activități științifice ce combină educația cu divertismentul. Sunt prezentate expoziții, experimente în care publicul este implicat activ, conferințe, jocuri, concursuri și multe altele.

Anul acesta, evenimentul Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 26 țări, pe 27 septembrie 2024. Peste 400 orașe europene și nu numai au găzduit întâlniri cu cercetători și oameni de știință.

În România, evenimentele sunt organizate în peste 20 de orașe, printre care Alba Iulia, Arad, Timișoara, Deva, Hunedoara, Mediaș, Bacău, Bârlad, Galați, Ploiești, București, Călărași, Suceava.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate