Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Noi demersuri pentru preluarea de către Primăria Alba Iulia a clădirilor unității militare din Cetatea Alba Carolina

Publicat

Administrația locală din Alba Iulia continuă demersurile pentru preluarea celor două pavilioane ale unității militare din Cetatea Alba Carolina.

Primarul Gabriel Pleșa a avut recent o întâlnire cu ministrul Apărării, în care a discutat despre preluarea corpurilor de clădiri în patrimoniul municipalității, în vederea reabilitării acestora. Astfel, zona Pieței Cetății s-ar putea extinde până la limita șanțurilor de pe latura de Est. 

„Am prezentat din nou și noului ministru al Apărării, am fost într-o audiență acum 3-4 săptămâni. (…) Am dus din nou dosarul, sper din suflet să se poată rezolva cel puțin cele două pavilioane, ca să putem să scriem proiecte și să putem să le refacem.

Eu am zis că suntem dispuși să cheltuim noi, să facem o nouă unitate militară, mă rog, o construcție modernă pentru birourile și cei cam 100 de persoane care sunt acum în unitatea militară și să ni se dea tot acest patrimoniu. Nu uitați, acolo este și clădirea care acum 401 ani a fost prima instituție de învățământ superior din această zonă. Eu cred că nu putem să lăsăm cazarmament sau depozit într-o astfel de clădire și atunci categoric va trebui să ducem o luptă să putem să reconstituim tot ce a fost acolo.

Reacția ministrului a fost pozitivă la o primă discuție. Rămâne să discute în minister. Părerea mea că acolo este o problemă de asumare de decizie. Știm foarte bine că din păcate cedările acestea către administrațiile locale, schimburi de terenuri, se pun greu semnăturile. Pentru că există niște istorii care nu am vrea să se mai repete și multă lume se teme, vorbesc din funcționari.

Sper din suflet să preluăm în patrimoniul municipalității și să putem cu fonduri europene să refacem și acele pavilioane”, a explicat miercuri primarul Gabriel Pleșa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. facsimil

    miercuri, 03.05.2023 at 17:52

    absolut de acord. domnule pleșa preluați vă rog cât mai iute clădirile apeviștilor, renovați-le, și transformați-le în zonă liberă pentru turism.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax