Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Nor de fum și cenușă de la incendiile din Canada. Precizările ministrului Mediului: ”S-au făcut modelări matematice”

Publicat

Ministrul Mediului, Mircea Fechet a declarat vineri, despre norul de cenuşă din Canada, că în acest moment nu există un risc imediat şi nici pe termen mediu ca România să fie afectată.

El a precizat că este foarte greu de spus astăzi dacă va trece sau nu deasupra României, însă, cu siguranţă, autoritățile vor şti cu suficient timp înainte.

Precizările acestuia pot fi urmărite la minutul 25:00.

„Există o preocupare la nivelul Ministerului Mediului. S-au făcut nişte modelări matematice.

Din discuţiile pe care le-am avut cu colegii legat de traseul norului respectiv, în acest moment colegii mi-au spus că nu există un risc imediat şi nici pe termen mediu ca România să fie afectată de acest nor”, a precizat Mircea Fechet.

Fumul traversează Europa la câţiva kilometri altitudine şi este „puţin probabil” să aibă un impact asupra calităţii aerului din Europa, au declarat reprezentanţii programului european Copernicus.

Incendiile din Canada sunt cele mai grave înregistrate până acum

În Canada, incendiile continuă să facă ravagii în mai multe provincii. Pe 26 iunie au avut loc 27 de noi incendii, conform Raportului Naţional de Situaţie a Incendiilor.

Avertismente privind calitatea aerului au fost emise și în SUA, inclusiv în Wisconsin, Michigan și Indiana.

La începutul săptămânii, 81 de incendii forestiere erau încă active în provincia Quebec din Canada, 27 dintre acestea fiind considerate scăpate de sub control.

Foto: captură video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax