Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Notarul Ioan Florin Homoştean Milaciu şi-a lansat oficial candidatura la Primăria Alba Iulia. Vezi ce propune pentru oraş

Publicat

Notarul Ioan Florin Homoştean Milaciu şi-a lansat oficial candidatura, ca independent, pentru funcţia de primar al oraşului Alba Iulia, joi, într-o conferinţă de presă. Sloganul sub care îşi va organiza campania electorală este „Lege şi Ordine”, iar, pentru albaiulieni şi pentru oraş, a formulat o serie de propuneri de interes public, administrative, sociale, pentru mediul de afaceri şi învăţământ. Nu în ultimul rând, candidatul a prevăzut câteva idei pentru „Alba Iulia <eco>”, iar „culoarea” sa politică, de independent, este verde crud.

Ioan Florin Homoştean Milaciu are 52 de ani, în ultimii 28 de ani a lucrat ca notar public, iar, timp de 20 de ani, a fost membru PSD (până în luna ianuarie 2012, când şi-a dat demisia din partid). „Eu, din start, pornesc cu un handicap, având în vedere că nu am nicio formaţiune politică în spate, ştiu că este greu, dar trebuie să crezi în idei ca să ajungi la succes. Acest handicap poate fi acoperit foarte simplu, prin cealaltă echipă: cetăţenii din Alba Iulia”, a spus Milaciu, în prezentarea candidaturii sale pentru Primărie.

Îşi propune să facă o campanie electorală „cinstită şi onestă, fără împroşcări cu noroaie”: „Nu voi spune despre niciun alt candidat că şi-a făcut avere din nu ştiu ce, aceasta e treaba Justiţiei, iar, despre mine ştiţi că eu sunt cu legile”.

Ioan Florin Homoştean Milaciu consideră că unul dintre atuurile de care beneficiază este independenţa politică. Cea mai urgentă acţiune pentru Alba Iulia ar fi, potrivit lui, atragerea de investitori puternici, crearea de locuri de muncă pentru oameni, care să le asigure salarii decente („1.200-1.500 lei”), întrucât „coşul zilnic este mult mai mare  decât permite un salariu mic”. De asemenea, printre propunerile lui Ioan Florin Homoştean Milaciu, una dintre ţinte este „un oraş eco”. Puteţi vedea mai jos câteva declaraţii şi opinii ale lui Ioan Florin Homoştean Milaciu despre candidatura sa şi despre câteva proiecte:

În campania electorală nu are temeri, decât eventual de „atacuri murdare”, care ar putea fi motorizate de „punctul forte”, socrul său, George Homoştean, fost prim-secretar al PCR Alba şi ministu de interne în perioada comunistă şi de imaginea acestuia („deformată”) de „securist”. Socrul, George Homoştean, are un loc distinct în Raportul Tismăneanu: a fost condamnat definitiv şi irevocabil de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru coordonarea asasinării unor protestatari anticomunişti în cadrul operaţiunii „Autobuzul”, din anul 1981.  Cu toate acestea, candidatul explică rolul esenţial al acestuia în organizarea urbanistică a oraşului şi a judeţului, în vremea când era prim-secretar al PCR:

Obiectivele lui Ioan Homoştean Milaciu, pentru dezvoltarea oraşului sunt împărţite în 6 categorii. Vă prezentăm câteva dintre acestea: „Interes public” – iniţierea unor proiecte de hotărâri privind reabilitarea şi refacerea faţadelor blocurilor şi a caselor familiale la standarde europene, atragerea de fonduri europene privind ecologizarea şi curăţenia municipiului, culturalizarea cetăţenilor; „Alba Iulia ECO” – spaţii verzi lărgite, fluidizarea traficului rutier, modernizarea iluminatului public, a bazelor sportive şi punerea în circuit a Bazinului Olimpic; „Mediul de Afaceri” – atragerea de investiţii, protejarea mediului de afaceri autohnton, identificarea şi punerea la dispoziţie de terenuri pentru investitori; „Social” – subvenţii de iarnă pentru persoane defavorizate, servicii de consultanţă gratuită; „Învăţământ” – sprijinirea instituţiilor de învăţământ din oraş, a olimpicilor şi a elitelor din învăţământ şi a copiilor din familii cu venituri mici.

La capitolul „Administrativ”, printre „reducerea cheltuielilor bugetare şi descentralizarea administraţiei locale”, cheltuirea resuselor financiare din impozite locale pe dezvoltarea cartierelor aparţinătoare – Miceşti, Partoş, Pâclişa, Oarda, Bărăbanţ”, „consultarea directă a cetăţeanului cu privire la proiectele urbanistice de interes major”, „reanalizarea contractelor de concesiune a domeniului public”, unul dintre puncte vizează „redefinirea rolului Poliţiei Locale”. În opinia candidatului, acesteia trebuie să i se dea un rol mai important, care să nu se suprapună cu cel al angajaţilor Ministerului de Interne:

Întrucât, legal este posibil, Ioan Florin Homoştean Milaciu va candida atât pentru funcţia de primar, cât şi pentru o funcţie de consilier local. În plus, nu exclude o candidatură pentru alegerile parlamentare. „Nu pornesc cu ideea că sunt un perdant, dar dacă pierd un război, pot să câştig, poate, o bătălie. Am luat în considerare şi varianta aceasta. Îmi voi depune candidatura şi pentru primar şi pentru consilier local, legea îmi permite acest lucru”, a adăugat Ioan Florin Homoştean Milaciu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. derp t.roll

    joi, 19.04.2012 at 17:50

    daca nenea jura si pe Biblie, Coran si Torah ca nu-si baga „prietenii flamanzi” la banu’ public asa cum au facut si ceilalti, l-as vota cu 10 maini

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax