Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Noua conducere PNL va fi aleasă pe 17 iunie. 44 de delegaţi liberali, la Consiliul Național de Coordonare a partidului. Declaraţii politice

avatar

Publicat

CNC PNLConsiliul Național de Coordonare al PNL a decis, sâmbătă, convocarea Convenției Naționale a Partidului Național Liberal pe data de 17 iunie, la București, atunci când va fi aleasă noua conducere. Raluca Turcan a fost validată preşedinte interimar.

La acest eveniment ar urma să participe 5.000 de oameni.

Deciziile au fost luate de către CNC, la care participă şi o delegaţie numeroasă din judeţul Alba – 44 de reprezentanţi.

A fost aprobată şi componența Comisiei pentru organizarea alegerilor interne: Daniela Cîmpean, Florin Alexe, Ioan Bălan, Claudia Benchescu, Lucian Bode, Cristian Chirteș, Cristian Olteanu, Cezar Preda.

De asemenea, a fost votată componența Comisiei de modificare a Statutului PNL: Cătălin Boboc, Daniel Buda, Cristian Buican, Costică Canacheu, Victor Paul Dobre, Răzvan Prișcă, Mircea Toader, Cristina Trăilă, Mihai Voicu.

Consiliul Național de Coordonare al Partidului Național Liberal a validat-o sâmbătă pe Raluca Turcan ca președinte interimar al PNL, iar pe Cristian Bușoi, ca secretar general interimar al PNL. Aceste decizii au fost luate cu majoritate.

Florin Roman, deputat PNL de Alba: “Trebuie să fie şi un moment al adevărului”

“Consiliul Naţional e un moment important de dezbateri în viaţa PNL, dar cred că trebuie să fie şi un moment al adevărului. Noi, cei care participăm, cât om mai participa, la forurile de conducere interimare ale partidului, asistăm în ultima vreme la o serie de lupte interne, normale înainte de congres. Cei care astăzi vorbesc despre unificare, că suntem unificatori, în spatele acestor vorbe se ascund dezintegratori” (declaraţia deputatului de Alba în video, 1.30.20).

Deputatul de Alba a criticat alegerea lui Cristian Buşoi din vechiul PNL, în funcţia de secretar general interimar şi convocarea BPN pentru validare cu o oră înainte, dar şi faptul că modificările aduse Statutului PNL s-au făcut „cu iuţeală”.

“(…) care este miza pentru modificarea acestui statut. Modificarea s-a făcut pentru ca unii dintre oamenii care ne-au adus aici să stea în continuare acolo. Pentru ca Gigei, Mişei sau Mişulei (…) să vă conducă în continuare destinele. Ca să poată face asta era nevoie de două lucruri: să se modifice statutul, iar cei incomozi să fie daţi la o parte. Se pare că unii colegi nu au înţeles nimic din rezultatele alegerilor parlamentare. Sau dacă au înţeles, înseamnă că nu-şi doresc acelaşi lucru pe care vi-l doriţi mulţi dintre dvs., să duceţi PNL la guvernare. Nu o să-i vedeţi niciodată pe cei care clamează astăzi unitatea să se lupte cu PSD. Nu i-aţi văzut nici până acum. Îi veţi vedea însă gudurându-se pe lângă şefi, oricare ar fi ei. Prima dată se gudură apoi îi trădează, de fiecare dată. Îi veţi vedea şi miniştri. Chiar au fost. În schimb, nu o să vedeţi niciodată în primul rând, unde stă un coleg care a obţinut 12%, pe Ion Dumitrel, pe preşedintele CJ Alba, pe care îl cunosc foarte bine şi care câştigă alegeri, alături de echipa de la Alba, de fiecare dată, pentru PNL în România. Nu veţi avea loc niciodată de Gigei şi Mişulei (…). Nu am nimic cu Cristi Buşoi, ca persoană. Este un om tânăr, dar care are ca rezultat 12% la Bucureşti. Din acest motiv eu am votat împotrivă şi cred că meritocraţia va trebui să izbândească o dată pentru totdeauna şi în PNL. În stilul nostru liberal, l-am numit cu un vot covârşitor secretar general”, a declarat Florin Roman.

Mircea Hava, preşedintele PNL Alba: Fără primari, partidul este zero

„Preşedinţii de organizaţii, sper să fie un zvon, nu pot să candideze (…) Dar cine vreţi să candideze? Ăia care fac treaba sau vreţi să fie cineva deasupra care să spună “tu aşa şi tu aşa”. Vă înşelaţi dacă credeţi asta. (…) Fără ei (primarii – n.r.), partidul este zero. Ei fac parlamentarele, ei fac localele, ei se bat (…). Întreba cineva aici, de unde salarii? Din pensia Dvs., domnilor parlamentari. Nu am văzut unul să zică la notar, eu nu vreau pensia. De ce sunteţi ipocriţi? (…) De ce vă doare sufletul că, o dată la o mie de ani, cei care muncesc pot avea o leafă mai bună. Vreţi numai slugi? Oameni care să muncească degeaba? Vă place la mulţi. Lucrul ăsta s-a terminat. Ori suntem curajoşi, ori să ne ducem să ne vedem de treabă. Asta vreau de la viitorul preşedinte: curaj (…), să aibă putere. Asta vreau, un partid puternic. Ştiţi de ce? Pentru că avem un parteneriat cu preşedintele României. Niciodată un preşedinte cum este dl. Iohannis nu poate avea un parteneriat cu un partid care se bâlbâie”.

(declaraţia preşedintelui PNL Alba, în video, 1.39.15)

Raluca Turcan a declarat că președintele Klaus Iohannis este și va fi partenerul PNL.

„Trebuie să întărim acest parteneriat, pentru că președintele Klaus Iohannis a fost în prima linie ca principal apărător al statului de drept și al parcursului european al României”, a spus Raluca Turcan, la CNC al PNL, care se desfășoară la Parlament.

Ea a susținut că „PNL trece acum printr-o perioadă dificilă, complicată chiar”.

„Dacă mă uit la imaginile din campania electorală sunt încrezătoare că vom regăsi în PNL o echipă, forță, credibilitate și prietenie, respectul reciproc, lucruri pe care se pare că unii dintre noi le-am pierdut. Dacă suntem uniți putem să dobândim un sprijin real din partea celor care se uită la PNL”, a afirmat Raluca Turcan.

Liderul liberalilor a menționat că PNL a suferit o „înfrângere usturătoare” la alegerile parlamentare. „Avem resurse, energie, credință, oameni valoroși, depinde de noi cum ne vom uni”, a adăugat Turcan.

Potrivit liderului liberal, la alegerile parlamentare cauza majoră a pierderii competiției a fost „mesajul incoerent și lipsit de consistență” față de cei care doreau să voteze PNL.

„Trebuia să îi lovim în moalele capului pe PSD-iști”, a afirmat Turcan, adăugând că PSD „torpilează” în fiecare zi mediul de afaceri.

Președintele interimar al PNL a precizat că propunerea pentru alegerea președintelui formațiunii de către toți membrii de partid nu a trecut de Biroul Politic Național, dar a arătat că a susținut ca viitorul Congres să fie cât mai cuprinzător.

În opinia sa, trei teme trebuie să capete consistență înainte de Convenție, respectiv sprijinirea mediului de afaceri și atragerea și crearea de investiții, educație prin calitate și repararea sistemului de sănătate.

“Există o mare dorință de conducere în partid, dar cred că trebuie să fim și foarte realiști — dacă exista un Ionel Brătianu în acest moment în PNL s-ar fi văzut. Sunt însă politicieni cu experiență și capacități de organizare, cu o bună cunoaștere a partidului și trebuie să ne bazăm pe ce avem. Această echipă trebuie să reunească lideri mai experimentați cu politicieni mai puțin experimentați, oameni care vorbesc mai bine cu oameni care se pricep mai bine la organizare, dar toți trebuie să aibă o trăsătură clară: să fie oameni din PNL și experiență politică acumulată în partid”, a spus Bușoi, la Consiliul Național de Coordonare al PNL care are loc la Parlament.

Deocamdată, Ludovic Orban şi Cătălin Predoiu şi-au anunţat intenţia de a candida la conducerea PNL.

surse: realitatea.net, agerpres.ro

sursa foto: Raluca Turcan – Facebook

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

SÂMBĂTĂ: Simpozionul Național cu tema „Pentru România Mare, curaj și devoțiune la feminin”, la Alba Iulia

avatar

Publicat

Sâmbătă, 22 septembrie, la Alba Iulia va avea loc Simpozionul Național cu tema „Pentru România Mare, curaj și devoțiune la feminin”. Evenimentul se va desfășura la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia, începând cu ora 9:00, în Aula Dumitru Stăniloae.La simpozion vor fi prezente reprezentante ale societăților femeilor ortodoxe din România si din Chișinău […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

METEO de WEEKEND în ALBA: Temperaturi maxime de 28 de grade Celsius, predominant însorit. Vremea până duminică

avatar

Publicat

Soarele se va mai face simțit și în weekendul următor, din fericire nu sunt semnalate ploi sau furtuni în județul Alba. Temperaturile maxime urcă până la valori 27-28 grade Celsius.Vă prezentăm condiţii meteo în perioada 21-23 septembrie, în localităţile din judeţul Alba.Vineri, 21 septembrie Alba Iulia: minime de 10 grade Celsius, maxime de 28 grade […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Sistemul RO-alert, testat joi pentru prima dată în județul Alba. Localitățile în care cetățenii vor primi mesaje pe telefon

avatar

Publicat

Primele teste în judeţul nostru, ale sistemului RO-alert, se desfășoară astăzi, în intervalul orar 17.00-19.00, a anunțat Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Alba. Cetățenii din mai multe localități ale județului vor primi mesaje pe telefonul mobil, cu condiția ca acesta să fie configurat. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va transmite un mesaj pe telefoanele […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Mircea Hava mulțumește public celor care l-au oprit pe șoferul care conducea haotic prin oraș: Au salvat Alba Iulia de o tragedie

avatar

Publicat

Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava a decis să le mulțumească public, printr-o postare pe facebook, celor doi bărbați care s-au mobilizat pentru a-l opri, miercuri, pe șoferul care conducea haotic prin centrul orașului. „Pentru felul responsabil și implicat în care cel care a sesizat ce se întâmpla ieri pe străzile din Alba Iulia a refuzat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Subvenții APIA 2018: Cât se plătește pe hectar pentru schemele de plăți directe

avatar

Publicat

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va achita plățile în avans pentru schemele de plăți directe, din 16 octombrie.Schemele din care se va plăti avansul APIA pe 2018 sunt următoarele: schema de plată unică pe suprafațăplata redistributivăplata pentru practici agricole benefice pentru climă și mediu, denumită plata pentru înverzireplata pentru tinerii fermierischema de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate