Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Noul an școlar a început la Colegiul Național HCC din Alba Iulia. Ce spune directorul despre lucrările de reabilitare

Publicat

Noul an școlar a început la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, luni, 9 septembrie. Ca de obicei, la fiecare deschidere de an școlar, bobocii sunt în centrul atenției. 

Aceștia au luptat timp de patru ani, în gimnaziu, pentru a obține o medie cât mai mare care să le asigure un loc la HCC.

În 2024, bobocii vor învăța în șapte clase de a IX-a. Este vorba despre patru clase de profil real și trei la profil umanist.

La profiul real sunt clase de: matematică informatică, matematică informatică intensiv engleză, matematică informatică intensiv informatică și științe ale naturii.

Pe partea de uman, bobocii vor învăța timp de patru ani la filologie bilingv engleză, bilngv franceză și științe sociale.

Clădirea colegiului a intrat în renovare, grație unui proiect de 2, 7 milioane de euro, proiect derulat de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Directorul colegiului HCC, Valeriu Cerbu, a declarat pentru alba24.ro, că orele de curs nu vor fi afectate din cauza lucrărilor.

”Lucrările în curs nu vor afecta în nici un fel, avem norocul că liceul are suficiente spații și ca atare clasele în care se realizează reabilitarea energetică sunt relocate, în alte săli de clasă.

Ca atare copiii vor rămâne aici și vor desfășura activitatea în mod normal”, a declarat Valeriu Cerbu.

Este vorba despre reabilitare energetică și panouri fotovoltaice.

Lucrările de renovare energetică a Colegiului Național „Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia au început luni, 26 august. Potrivit primarului Gabriel Pleșa, investiția de peste 2,7 milioane de euro urmează să fie finalizată în maxim 12 luni.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate