Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Noul rege al Marii Britanii, Charles al III-lea, a vizitat județul Alba în urmă cu 5 ani. Zi memorabilă la Teiuș

Publicat

Noul rege al Marii Britanii, Charles al III-lea, a vizitat județul Alba în urmă cu 5 ani. El a făcut atunci o vizită privată la biserica greco-catolică cu hramul „Intrarea în biserică a Maicii Domnului” din Teiuș.

Era data de iunie 2017, una istorică pentru oraș, prin importanța acestei vizite regale.

YouTube video

Prințul a fost întâmpinat atunci de primarul orașului, Mirel Hălălai, de preotul paroh Paul Turcu, prefectul (din perioada respectivă) Dănuț Hălălai dar și de mai mulți oameni dornici să îl vadă.

Potrivit Episcopulului Curiei Arhiepiscopiei Majore a Bisericii Greco-Catolice din Blaj, Claudiu Pop,  Prințul Charles al Marii Britanii a fost interesat de perioada persecuției comuniste și de felul în care Biserica Greco-Catolică din Teiuș  a trecut de acea etapă.

Pentru a marca acest moment a fost realizată și o placă comemorativă pe care a fost trecut textul: „Această placă comemorativă marchează vizita Alteței Sale Regale Prințul Charles de Wales în biserica greco-catolică din Teiuș cu hramul Intrarea în biserică a Maicii Domnului, în timpul arhipăstoririi Preafericitului Părinte Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice din România”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax