Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Noul sistem de amenzi al poliției rutiere, aplicat în premieră în România, la Cluj. Cum a fost sancționat un șofer în trafic

Publicat

Noul sistem de amenzi al poliției rutiere, aplicat în premieră în România, la Cluj. Un șofer a fost amendat ”cu tableta”, pentru că nu purta centură de siguranță. Procesul verbal a fost tipărit pe imprimantă mobilă.

Printr-un proiect-pilot implementat de Ministerul Afacerilor Interne, polițiștii rutieri pot aplica sancțiuni contravenționale, prin intermediul dispozitivelor mobile (tablete), aflate în dotarea acestora.

A fost instalată aplicația ”Abateri rutiere-mobile” pe dispozitivele mobile din dotarea polițiștilor rutieri din Cluj și au fost aplicate primele sancțiuni contravenționale.

Proiectul va funcționa în sistem pilot și progresiv, fiind colectate informații privind calitatea experienței atât de la utilizatori, cât și din partea participanților la trafic, anunță IPJ Cluj.

Numărul de dispozitive pe care va fi folosită aplicația va crește progresiv, astfel încât, până la sfârșitul lunii septembrie, aceasta să fie utilizată de către toți polițiștii rutieri din țară.

Procesele-verbale sunt tipărite cu ajutorul imprimantelor mobile din teren.

Primul șofer care a fost amendat prin această aplicație este un bărbat de 52 de ani, din Cluj. Conducea o autoutilitară, fără a avea cuplată centura de siguranță.

Conducătorului auto i-au fost aplicate 2 puncte amendă, în valoare de 330 de lei și 2 puncte de penalizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate