Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Nu este ușor să fii poștaș în România. Salarii mici, uniforme învechite și pericole în zonele unde livrează corespondența

Publicat

YouTube video

Nu este ușor să fii poștaș în România. Poșta Română are în prezent un număr de 25.000 de angajați. Dintre aceștia 11.400 sunt poștași, iar restul sunt angajații ghișeului de la Poșta Română. Puțini știu câți bani câștigă un poștaș în România și la ce pericole sunt expuși.

Un factor poștal, care lucrează full time și deține experiență în domeniu de 20 de ani, încasează un salariu net lunar în valoare de 1.500 de lei, în timp ce un agent curier cu experiență în domeniu de mai puțin de un an, încasează un salariu net lunar în valoare de 2460 de lei.

Poștașii din România au uniforme vechi și de multe ori, mai ales cei care lucrează în domeniul rural, sunt atacați de câini. Iar acest lucru îl spune chiar directorul general al Poştei Române Horia Grigorescu potrivit DC NEWS .

„Cu tristeţe în suflet, vă zic că da, în continuare sunt cazuri. Acest incident este din păcate unul dintre cele mai frecvente”, a spus Horia Grigorescu. 

Acesta a explicat şi că problema persistă mai ales în mediul rural. 

„Este în mediul rural mai ales această problemă. Inclusiv prin anumite cartiere din zona urbană mai există. Asta e realitatea cu care ne confruntăm”, a mai spus directorul Poştei Române. 

Întrebat dacă tot uniforma este cea care îi stârneşte pe câini, Horia Grigorescu a explicat ce haine poartă acum poştaşii. 

„Poştaşii nu mai au uniforme, în afară de nişte geci cu Poşta Română care au rămas deja de câţiva ani buni în Poşta Română.

Pentru 2021 îmi doresc să schimbăm faţa în oficiile poştale, pentru că acolo e cartea noastră de vizită, să le aducem la standardele anului curent, să fie condiţii decente în care şi clientului să îi facă plăcere să intre, dar şi angajatului să îi facă plăcere să vină la serviciu.

Apoi, îmi doresc uniforme pentru colegii de front-office, pasul următor fiind dotarea celor din teren cu uniforma Poştei Române”, a conchis Horia Grigorescu. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax