Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Numărul infracțiunilor în scădere în Alba. Criminalitatea stradală, cu 21% mai scăzută în 2017

Publicat

https://youtu.be/_7Cc8vDRypg

În anul 2017, în judeţul Alba au fost înregistrate cu aproape 5 % mai puţine infracţiuni, comparativ cu anul 2016. A scăzut criminalitatea stradală şi a crescut semnificativ numărul de fapte descoperite în flagrant delict. Au fost înregistrate mai puţine accidente grave de circulaţie.

În anul 2017, obiectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost creșterea gradului de siguranță şi protecție pentru cetățeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranța stradală, siguranța rutieră şi siguranța transporturilor, destructurarea grupărilor infracționale nestructurate şi a celor care generează conflicte stradale şi asigurarea climatului de legalitate al mediului de afaceri în domeniile de referinţă evaziune fiscală, contrabandă şi spălarea banilor.

În domeniul prevenirii criminalităţii: în anul trecut au fost iniţiate şi implementate 4 proiecte și 11 campanii de informare şi prevenire şi s-au desfăşurat activităţi punctuale pe diferite segmente ale criminalităţii, în parteneriat cu instituţii, autorităţi publice locale şi ONG-uri.

În ceea ce priveşte combaterea criminalităţii – din analiza datelor statistice rezultă că în anul 2017, la nivelul structurilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au fost înregistrate cu 4,7 % mai puţine sesizări de infracţiuni decât în anul 2016. Infracționalitatea judiciară s-a menţinut la acelaşi nivel, infracţionalitatea economică a scăzut cu 27 %, iar cea de altă natură cu 7,6% .

Ponderea semnificativă este deţinută de infracţionalitatea judiciară care reprezintă 62,27% din totalul infracţionalităţii sesizate, urmată de infracţionalitatea de altă natură cu 30% şi infracţionalitatea economico – financiară cu 7,7%.

În funcţie de mediul în care au fost comise se constată că din totalul infracţiunilor sesizate, 66,3% au fost înregistrate în mediul urban, indicator care a scăzut faţă de anul 2016 cu 5%, iar 33,7% au fost înregistrate în mediul rural (indicator care a scăzut faţă de 2016 cu 2% ).

Criminalitatea stradală: În anul 2017 au fost înregistrate 222 de infracțiuni, cu 21.2% mai puține față de anul 2016, respectiv 203 în mediul urban şi 19 în mediul rural.

Din totalul infracţiunilor stradale sesizate, 90,9 % sunt infracţiuni de furt, 35% dintre acestea fiind furturi din auto, iar 6,5 % sunt furturi de auto. Din analiza acestor fapte rezultă că furturile din auto au scăzut de la 134 la 70 de infracţiuni, furturile de componente din exteriorul auto au scăzut de la 21 la 15 infracţiuni, furturile din societăţi comerciale au scăzut de la 14 la 12 infracţiuni;

În cursul anului 2017, au fost înregistrate 21 infracţiuni stradale comise cu violenţă, situaţia fiind în scădere față de perioada similară a anului cu 7 fapte.

În anul 2017, poliţiştii au descoperit în flagrant 1.233 de infracţiuni, cu 240 fapte mai multe decât în anul 2016.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax