Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia a devenit singura femeie-pilot care face Poliție Aeriană sub comanda NATO

Publicat

Locotenent comandor Romina Mîrza, singura femeie-pilot care execută Serviciul de Luptă Poliție Aeriană sub comanda NATO, a absolvit Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia în anul 2009, ca șef de promoție.

Este pilot clasa I pe avionul MiG-21 LANCER și își desfășoară activitatea în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu”, Câmpia Turzii.

Romina a primit Premiul de Excelență pentru activitatea desfășurată ca prima femeie-pilot care face Poliție Aeriană, la prima ediție a Galei excelenței feminine „Împreună protejăm România”, organizată de Grupul de presă MediaUno, Institutul Național de Statistică și Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din Guvernul României.

„Suntem mândri de tine, Romina și de realizările tale, te felicităm și îți dorim mult succes în continuare”, au transmis reprezentanții colegiului militar albaiulian, pe pagina de Facebook.

Povestea lt. cdor. Romina Mîrza, singura femeie-pilot din România, care face Poliție Aeriană de la manșa unui MIG 21 Lancer, a fost prezentată într-un videoreportaj realizat de Redacția de Radio Jurnal Militar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax