Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Femeie mușcată de un scorpion adus din Ecuador cu un transport de banane. Le-ar fi cumpărat de la un magazin Lidl din Iași

Publicat

O femeie din Iași a fost înțepată de un scorpion adus din Ecuador, cel mai probabil cu un transport de banane. Femeia a ajuns la urgențe. 

Cel mai probabil, scorpionul a ajuns la Iași într-un transport de fructe destinat magazinului Lidl din Bucium, potrivit 7iasi.ro. Reprezentanții companiei susțin însă că nu există informații care să indice faptul că scorpionul ar fi provenit dintr-unul dintre magazinele Lidl.

YouTube video

Femeia a cumpărat bananele în urmă cu câteva zile, dar nu a observat că printre ele se afla și un scorpion.

Spre seară, scriu jurnaliștii din Iași, aceasta a ajuns acasă, iar scoprionul a scăpat prin casă. După câteva ore, aceasta și-a dat seama că a fost înțepată sau mușcată de o vietate, fără ca însă să-și dea seama despre ce animal a fost vorba.

Abia spre dimineață, o rudă a dat peste scorpion, pe care l-a prins și l-a pus într-un pahar. Realizând că prezența unui astfel de animal nu e un lucru obișnuit și că mușcătura sau înțepătura ar putea proveni de la acesta, ieșeanca s-a prezentat al UPU Sf. Spiridon, unde a fost evaluată de medici.

Imediat, aceștia au hotărât să anunțe Direcția Sanitar Veterinară, dar și Direcția pentru Sănătate Publică.

Autoritățile au fost sesizate pentru a stabili cu exactitate modalitatea în care scorpionul ecuadorian a ajuns la Iași. Scorpionul a fost preluat de un cadru universitar al Stațiunii Biologice Marine de la Agigea, din cadrul UAIC Iași.

Ce spun reprezentanții Lidl

„Referitor la informațiile publicate cu privire la faptul că o persoană a fost înțepată de un scorpion în locuința sa în data de 09 martie 2023, după ce ar fi achiziționat banane în data de 01 martie 2023 dintr-unul din magazinele Lidl, dorim să clarificăm că, nu există informații care să indice faptul că scorpionul ar fi provenit dintr-unul dintre magazinele noastre.

Totodată, vă confirmăm faptul că atât analiza noastră internă demarată imediat ce am aflat de această situație, cât și controlul realizat chiar în cursul acestei zile (10.03.2023) de către autoritatea sanitară veterinară au concluzionat că cerințele și standardele sanitare veterinare privind vânzarea fructelor și legumelor către consumatorii finali sunt respectate, nefiind constatate nereguli privind siguranța alimentară.

În plus, subliniem faptul că toți furnizorii noștri de fructe și legume, precum și distribuitorii, sunt certificați atât la nivel european, cât și național, cu certificări precum GLOBALG.A.P., certificare HACCP/GMP, certificare ISO 22000 – sistem de management al siguranței alimentelor, certificare ISO 9001 – sistem de management al calității, atestând calitatea și conformitatea produselor pe tot lanțul de aprovizionare.

Deși nu poate fi stabilită o legătură de cauzalitate între achiziția produsului în data de 01 martie 2023 și evenimentul petrecut în data de 09 martie 2023, ne pare rău pentru situația prin care a trecut clienta noastră.

Dorim să asigurăm clienții Lidl și opinia publică de faptul că atât compania, cât și partenerii noștri sunt preocupați în permanență de respectarea riguroasă a unor standare înalte de siguranță alimentară”, au transmis reprezentanții Lidl.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax