Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O fetiță din Alba Iulia a murit la doar 7 ani. Suferea de o afecțiune la inimă, nedepistată de medici

Publicat

YouTube video

O fetiță în vârstă de doar 7 ani a murit luni noaptea la Spitalul Județean Alba după ce, în urmă cu câteva zile, acesteia i s-a făcut rău în timp ce se afla în parcul de joacă amenajat în incinta centrului comercial Alba Mall. Fetița a fost inițial internată pentru investigații medicale, iar, la patru ore după externare, aceasta a decedat.

Minora de 7 ani a fost dusă de părinți la locul de joacă din incinta Alba Mall, joi şi acolo i s-a făcut rău. Părinții au prezentat-o, vineri, la Spitalul Județean de Urgenţă Alba, unde a rămas internată timp de patru zile. Potrivit managerului spitalului, Nicoleta Coșarcă, pe perioada internării în unitatea medicală, fetiţei i s-au făcut numeroase analize, însă rezultatele acestora nu au indicat vreo afecţiune. În afară de episoade de anxietate, starea de sănătate a fetiței era normală.

Luni, tatăl fetiței i-a rugat pe medici să-l lase să o ducă acasă, deoarece acolo s-ar recupera mult mai bine, dar, după aproximativ patru ore de la externare, fetița a decedat.

În urma autopsiei, s-a stabilit că fetiţa suferea de o boală de inimă ce nu fusese diagnosticată: „Avem deocamdată rezultatele preliminare ale autopsiei care ne-au arătat că decesul s-a produs printr-un tromboembolism pulmonar, adică un cheag de sânge care a obturat artera pulmonară; acest lucru duce la deces în câteva minute. Este vorba despre o afecțiune mai veche, o endocardită verucoasă care poate fi legată de infecții streptococice de tip angine repetate. Nu a fost diagnosticată, în general endocardita este destul de dificil de diagnosticat, mai ales la o fetiță care a venit afebrilă și care nu a avut febră pe toată durata internării și în plus nu avea niciun fel de antecedente cardiace” a declarat directorul medical Răzvan Curcă.

Medicii au asigurat că decesul fetiței nu a fost cauzat de vreun incident petrecut în parcul de joacă. Mai mult, fetița a mai avut în urmă cu o lună o pierdere de cunoştinţă care s-a repetat la sfârșitul săptămânii trecute. Cadavrul fetiței va fi supus și altor investigații medicale, care vor arăta cu exactitate care au fost cauzele decesului.

Fetița era elevă la Școala Generală Nr. 7 „Mihai Eminescu”, din Alba Iulia.

Vă prezentăm și comunicatul făcut public de Spitalul Județean  Alba:

„Vă aducem la cunoștință împrejurările în care s-a produs decesul fetiței O.M., în vârstă de 7 ani:

În cursul zilei de joi, 11.10.2012, părinții susțin că fetița s-a jucat pe un tobogan în cadrul unui magazin de tip MALL și, se pare, din afirmațiile părinților, că aceasta ar fi fost împinsă din spate la momentul coborârii și s-a speriat. După acest incident, prezintă la domiciliu o vărsătură, aceeași stare anxioasă, motiv pentru care se prezintă la Serviciul de Urgență al Spitalului Județean de Urgență Alba și este internată în cursul zilei de vineri în secția de pediatrie. Aici este investigată clinic, paraclinic și imagistic, fără să se deceleze nimic suspect.

Este ținută sub observație timp de 4 zile, timp în care nu prezintă alte acuze și este externată la cererea părinților în cursul zilei de ieri, 15.10.2012. După o scurtă perioadă de timp de la externare, în aceeași zi, starea se alterează rapid și este adusă la serviciul de urgență al Spitalului Județean de Urgență Alba în stop cardio-respirator. În cursul zilei de astăzi, 16.10.2012, s-a procedat efectuarea autopsiei, unde se constată că decesul s-a datorat unei insuficiențe cardio-respiratorii acute datorită trombozei de arteră pulmonară la bolnavă cu endocardită verucoasă preexistentă. În continuare, s-a procedat la extinderea examinărilor, a celor histo-patologice, al căror rezultat va aduce alte amănunte referitoare la cauza decesului”.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. anonim

    marți, 16.10.2012 at 17:29

    fetita profesoarei mele de religie 🙁 Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

    • Petrica

      miercuri, 17.10.2012 at 11:55

      D-le doctor,daca i s-au facut analize, cum trombocitele ,nu au iesit mari?Hemoleucograma trebuie sa indice o anomalie!,dar mortul este vinovat intotdeauna.

  2. anonym

    miercuri, 17.10.2012 at 16:38

    Si bineinteles fetita va fi de vina si nu va plati nimeni 🙁 Cel putin nu in fata legii

  3. onny

    miercuri, 17.10.2012 at 22:30

    multumiti criminalilor de doctori din alba! daca vreti o moarte rapida contactati echipa curca, cosarca , azamfirei ….dar nu uitati un lucru inainte platiti adica dati spaga necesara sa muriti!!!
    Domnule Petrica daca va pricepeti …. fetita a avut facute radiografii la plamani si toate cele insa nu a avut cine sa le citeasca pt ca nenea doctorii au fost absenti la lectiiile respective nu au fost prezenti decat la orele de luat spaga

  4. lara

    joi, 18.10.2012 at 14:44

    Dumnezeu sa o odihneasca, iar pe parinti sa ii intareasca.
    Cat despre medicii de la SJA, sa le fie rusine, sunt niste incompetenti, niste spagari de prima clasa si niste…in cele din urma..criminali!
    L-am vazut azi dimineata pe Curca, imbracat la 4 ace si cu o masina de zeci de mii de euro. Isi ducea fetita la scoala..Oare ii trecea prin minte ca din cauza incompetetei celor pe care ii indruma, o familie nu isi va mai duce nicodata fetita la scoala, ci tocmai in aceasta dimineata se pregatea sa o conduca pe ultimul drum? S-a gandit vreo clipa oare cum ar fi sa fi fost el in locul lor? Oare cum poti avea o asemenea masina la un asa salariu amarat de medic? oare cum pot dormi acesti oameni stiind ca un copil nevinovat a murit din cauaza nesimtirii si incompetentei lor.
    Fetita a fost trimisa la neurologie spunanadu-li-se parintilor ca are probleme din cauza geloziei , ca isi induce stari de rau!
    Macar in fata Bunuli Dumnezeu sper sa plateasca, pentru ca la nivelul acestui oras condus de Hava si ai lui NU exista dreptate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax