Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: O nouă amânare la Curtea de Apel Alba Iulia în procesul hackerului Guccifer. Românul se opune extrădării în SUA

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a amanat judecarea cererii de extrădare a hackerului Guccifer. Noul termen a fost fixat în data de 10 septembrie. Autoritățile americane cer statului român extradarea hackerului în SUA unde are de ispășit o pedeapsă de patru ani și patru luni de închisoare.

Procesul  celebrului hacker Guccifer de la Curtea de Apel Alba Iulia în care se judecă extradarea acestuia către Statele Unite ale Americii a fost amânat până în data de 10 septembrie.

Decizia de amânare în cazul dosarului de extrdădare a fost luată miercuri 5 septembrie, de magistrații Curții de Apel Alba Iulia.

Potrivit unor surse juduciare hackerul s-ar opune extrădării în America, și din acest motiv procesul a fost amânat pentru ca avocatul ales al inculpatului să aibă timp pentru pregătirea apărării.

Potrivit Curții de Apel Alba Iulia: Astăzi, 05.09.2018, în dosarul cunoscut opiniei publice ca „dosarul de extrădare al lui Guccifer” Curtea de Apel Alba Iulia a admis propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi a dispus arestarea provizorie în vederea extrădării a persoanei extrădabile L.M.H. (alias „Guccifer”) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data punerii în executare a acesteia. Constată că persoana extrădabilă se află în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul Deva.

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat pentru data de 10.09.2018 soluţionarea cererii de extrădare.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, fiind cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Autorităţile judiciare din S.U.A. au solicitat extrădarea cetăţeanului român L.M.H. pentru executarea în întregime a pedepsei de 4 ani şi 4 luni de închisoare la care a fost condamnat în S.U.A., pentru săvârşirea infracţiunilor de acces neautorizat la un sistem electronic protejat şi furt de identitate în formă calificată, prevăzute de Codul penal al S.U.A.

În 2014 Guccifer a mai fost extrădat în SUA, unde în anul 2016 a fost condamnat la patru ani și patru luni de detenție fiind acuzat că a spart mai multe conturi de e-mail ale familiei Bush. Hackerul a susţinut în fața instanței americane că a spart și e-mailul fostei secretare de stat Hillary Clinton, de unde ar fi sustras circa 2.200 de e-mail-uri cu informații clasificate si alte 22 de nivel Top Secret.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: GUCCIFER, hackerul care a spart contul familiei fostului președinte al SUA, adus cu ambulanța la Curtea de Apel Alba Iulia

Hackerul Guccifer a mai fost adus o dată la Curtea de Apel Alba Iulia, în 21 august, cu o ambulanță. El se află în detenție la Penitenciarul de la Bârcea Mare, unde execută o pedeapsă de șapte ani de închisoare.

Pe rolul instanței din Alba Iulia este judecat dosarul în care Statele Unite ale Americii cer ca Guccifer să fie extrădat din România pentru a ispăși o condamnare la închisoare de 52 de săptămâni pentru acces ilegal la sisteme informatice.

Cererea de extrădare a lui Guccifer emisă de către autoritățile din SUA vine la scurt timp după formularea unei cereri de eliberare condiționată  de către Lehel în data de 13 august.

Atunci, magistrații Judecătoriei Deva au respins cererea pe motiv că este neîntemeiată.

„Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată privind pe condamnatul LAZĂR MARCEL LEHEL, deţinut în Penitenciarul Deva în temeiul mandatului de executare nr. 3340/2014 emis de Tribunalul Bucureşti Secţia I Penală. Menţine termen pentru reînnoirea cererii la data de 2.09.2018. Obligă condamnatul la plata sumei de 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 13.08.2018.
Document: Hotarâre 866/2018 13.08.2018” se arata în minuta ședinței de la Judecătoria Deva din data de 13 august.

La termenul din august, ajuns în fața completului de judecată, Marcel Lazăr Lehel a dorit ca şedința să fie secretă. După o deliberare de aproximativ 5 minute, cauza a fost amânată până pe data de 28 august.

Guccifer (pe numele real Marcel Lazăr Lehel) este un cracker român, de naționalitate maghiară, din Arad.

A fost condamnat, în 2012, la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare de către Judecătoria Sectorului 3 București fiind acuzat de încălcarea intimității virtuale ale unor nume cunoscute din România, între 2010 și 2011. Astfel, Guccifer a accesat ilegal conturile de Facebook și adresele de e-mail ale unor persoane publice, printre care vedetele Pro TV Corina Caragea, Dragoș Moștenescu, Laura Cosoi. Pe lângă aceștia, hackerul a mai pătruns în intimitatea altor vedete precum: Bianca Drăgușanu, Cristian Pulhac, Ada Milea sau Rona Hartner.

Printre alții, Guccifer a mai spart conturile unor personalități precum comedianul Steve Martin, actrița Mariel Hemingway, trei membri ai Camerei Lorzilor din Marea Britanie, CEO companiei de asigurări americane MetLife și John Negroponte, fostul ambasador SUA la ONU.

În august 2013, „Guccifer” a postat pe pagina sa de Facebook un link către o corespondență prin e-mail între fostul secretar american de Stat Colin Powell și europarlamentarul PSD Corina Crețu.

Guccifer a spart conturile de e-mail de Yahoo și Gmail ale șefului SRI, George Maior. După aceea s-a oferit să îi ofere informații despre George Maior omului de afaceri și politicianului Dan Voiculescu.

Guccifer a fost arestat preventiv pe 23 ianuarie 2014. Pe 6 iunie 2014, a fost condamnat la șapte ani închisoare cu executare, decizia nefiind definitivă.

În luna august 2017, a telefonat unui post de televiziune din SUA și a spus că ar dori să execute pedeapsa primită în SUA într-o închisoare din România și să nu fie extrădat.

De asemenea, în 1 septembrie 2016, hackerul român a fost condamnat la patru ani şi patru luni de închisoare de către o instanţă federală americană din Alexandria, Virginia, pentru că a spart conturile de e-mail ale familiei Bush şi ale altor personalităţi, precum şi pentru furt de identitate.

Hackerul român a pledat vinovat în faţa magistraţilor americani pentru mai multe acuzaţii legate de accesul neautorizat în mai multe sisteme informatice, după ce a fost extrădat de către autorităţile române.

Hackerul Guccifer se află în detenţie în România din 2016. În martie 2018 acesta a cerut eliberarea condiționată, dar americanii au solicitat extrădarea acestuia într-o închisoare din SUA. Cererea de extrădare se judecă la Curtea de Apel Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Vichy

    joi, 06.09.2018 at 10:00

    Trist! Ar trebui premiat, nu inchis! Daca asa-zisele vedete nu au nimic de ascuns si se expun public pe diverse site-uri mare scofala ca le-a accesat conturile… Inchisoare pentru ce? Are o minte sclipitoare, a reusit ceva ce altii nu au reusit si chiar nu inteleg ce tragedie a produs omul asta! In conditiile in care altii omoara oameni pe trecerea de pietoni dar sunt copii de VIP-uri (asa-zise) si nu patesc nimic decat … suspendare. Ti-e greata de lumea asta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax