Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: O școală din Alba, renovată cu peste 150.000 de euro, bani strânși de o asociație. Furdui Iancu a participat la inaugurare

Publicat

Corpul școlii primare și a grădiniței din Balomiru de Câmp a fost renovat cu ajutorul unei investiții de 150.000 de euro. Ce mai mare parte din sumă a fost strânsă, din sponsorizări de asociația BookLand. 

Primăria comunei Șibot a plătit doar 28.000 de euro, pe manopera muncitorilor. Lucrările de renovarea au avut loc între iunie 2023 și ianuarie 2024. 

Inaugurarea oficială a avut loc alături de Nicolae Furdui Iancu.

În urma lucrărilor de renovare cei 22 de elevi înscriși la cursuri pot învăța în condiții bune.

YouTube video

Aproape totul este nou după lucrări:  clădirea e termoizolată și tencuită, are tâmplărie PVC și geamuri noi, acoperiș nou, porți din fier forjat, curte pavată și loc de joacă. Atmosfera, începând de pe hol până în cele două săli de clasă, cancelarie și grupuri sanitare, este cu totul alta, dată fiind voioșia pereților, precum și calitatea pardoselilor, noilor corpuri de iluminat și mobilierului înnoit, au transmis reprezentanții Bookland, într-un comunicat de presă.

Întâlnirea cu copiii din Balomiru de Câmp mi-a trezit multe amintiri frumoase de pe vremea când eram și eu învățător – o meserie vie și sfântă, căci munca ta devine piatră de temelie pentru viitorul lor.

Numai că, pe atunci, școala în care eu am învățat nu era așa frumoasă. Pentru mine a fost o mare bucurie să văd în ce condiții învață acești copii, odată ce școala le-a fost renovată de Asociația BookLand. Unde mai pui că, la sat, au parte de aer curat, de peisaje superbe, de bunici alături… Iubesc zona Apusenilor!

Am și eu o mică fermă în satul în care m-am născut, în Poiana Sohodol, unde merg săptămânal, unde muncesc efectiv ca un țăran. Căci întoarcerea la natură e salvatoare! Simt că întoarcerea la rădăcini îmi dă viață. Fără satul românesc, noi n-am avea identitate. Și eu țin la identitatea românească!” a spus Nicolae Furdui Iancu, cântăreț de muzică populară, fost Învățător și Ambasador BookLand.

YouTube video

Prin programul „Renovare școli în mediul rural” demarat de Asociația BookLand, 80 de școli și grădinițe din satele României au fost reabilitate în perioada 2020 – 2024, în beneficiul a peste 15.000 de elevi anual.

Asociația a reușit această performanță motivând autoritățile și comunitățile locale să se implice, dar și mobilizând sute de companii private să contribuie cu bani, servicii sau materiale prin redirecționarea a 20% din impozitul pe profit/venit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Vasile Vasile

    joi, 29.02.2024 at 14:26

    Ochelarii lui Iancu sunt de vedere sau de soare ? Am întrebat, nu am dat cu parul. Ca să știu cum apreciez evenimentul.

  2. pilu

    joi, 29.02.2024 at 16:25

    Bravo ! Aşa ceva mai rar. Cum de nu a apărut snopul de PNL-işti la fotografie ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax