Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Oana Badea a lansat un proiect pilot de educaţie antepreşcolară: grupe la grădiniţă pentru copii de 2-3 ani

Publicat

Secretarul de Stat în Ministerul Educaţiei, Oana Badea, a lansat, vineri, într-o conferinţă de presă, un proiect al Ministerului Educaţiei. Este vorba despre un proiect de educaţie antepreşcolară, intitulat „Un start bun în viaţă”. Acesta va fi implementat în toată ţara, pe o perioadă de doi ani şi presupune înfiinţarea de grupe la grădiniţe pentru copii cu vârste de 2-3 ani.

Potrivit Oanei Badea, proiectul „Un start bun în viaţă” răspunde nevoii comunitare de calitate la o vârstă la care până acum nu a fost abordată: „Ceea ce Legea Educaţiei aduce pentru prima dată ca un concept relevant pentru sistemul de educaţie este educaţia timpurie, antepreşcolară. În conceptul mare <educaţie timpurie>, educaţia antepreşcoalră reprezintă temelia despre care vorbim de 20 de ani şi care nu a fost niciodată reglementată explicit”.

„Proiectul va aduce beneficii pentru toate comunităţile în care vor exista grupe de învăţământ antepreşcolar (2-3 ani): atât în zona formării resursei umane, în zona mijloacelor şi a produselor de care este nevoie pentru activitatea educaţională la această categorie de vârstă, precum şi în zona mobilierului adecvat desfăşurării acestei activităţi”, a adăugat Oana Badea.

La nivel naţional, vor fi înfiinţate 200 de grupe de copii, însă, în judeţul Alba, deocamdată, s-au înscris în proiect două grupe de educaţie antepreşcolară: una în Alba Iulia şi una în Aiud.

Iniţiativa pentru acest proiect a aparţinut Asociaţiei Centrul Step by Step Educaţie şi Dezvoltare Profesională, alături de Agenţia „Împreună” şi de alţi parteneri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax