Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO | Oana Badea: Serviciul de salubrizare din Aiud s-a scumpit cu peste 150% de când este prestat de firma Greendays din Portugalia

Publicat

YouTube video

Serviciul de salubrizare din Aiud s-a scumpit cu peste 150% de când a fost preluat de firma Greendays din Portugalia. Aceasta este declarația Oanei Badea, prezentă joi în conferință de presă la PDL Alba, alături de colegii din Consiliul Local, Tiberiu Budușan și Molnar Geza, pentru a-i anunța pe cetățeni că au atacat în contencios administrativ hotărârea de majorare a prețului pentru serviciul de salubrizare cu 63%.

Am demarat procedura de contencios administrativ, în calitate de consilieri locali, pentru majorarea tarifelor la serviciul de salubrizare. Am primit deja număr de dosar, avem dosarul 4724/107/2013. Procedura merge înainte. Ținem să aducem în atenția opiniei publice două aspecte. Prin procedura de contencios administrativ am solicitat suspendarea majorării până la pronunțarea pe fond și apoi anularea hotărârii de Consiliu Local care a decis majorarea cu 63% tarifele serviciului de salubrizare”.

Citiți și:

Majorarea tarifelor de salubritate la Aiud, aprobată de consilierii locali, în şedinţă extraordinară. Servicii mai scumpe cu până la 63%

„Am demonstrat că hotărârea a fost luată în condiții de nelegalitate”, referindu-se la faptul că unul dintre consilierii PNL, Florian Oprița, este consilier al directorului firmei de salubritate din Aiud, Greendays și s-a abținut la vot prin ridicarea mâinii, în loc să anunțe la începutul ședinței că se va abține, din motiv de incompatibilitate.

Motivul pentru care a crescut cu 63% serviciul de salubrizare ar fi fost închiderea depozitului de gunoi din Aiud în 16 iulie și nevoia de transporta resturile la depozitul de la Alba Iulia.

„În 9 septembrie 2013 Garda de Mediu a făcut un control la groapa de gunoi din Aiud din care a reieșit că <Accesul în haldă nu este securizat, nu este asigurată paza, în interiorul depozitului există urme ale unor mijloace auto de mari dimensiuni care confirmă că s-a intrat în depozit după sistarea depozitării. Au fost identificate în depozit cantități de deșeuri depozitate sporadic. Nu s-a făcut o compactare a cantității de deșeuri depozitate până în 16 iulie când trebuia închis, fapt ce nu permite o estimare a cantității de deșeuri depozitate după această dată>. Este absolut posibil ca aiudenii să fi plătit cu 63% mai mult pentru că ar fi trebuit deplasat gunoiul la Alba Iulia iar el să se fi depozitat tot la Aiud. Din punctul nostru de vedere e o țeapă”, a mai spus Oana Badea.

Chiar și în cazul în care gunoiul ar fi trebuit transportat la Alba Iulia, consilierii PDL consideră că majorarea costului serviciului cu 63% este exagerat de mare. Pentru oameni, această majorarea înseamnă o creștere de la aproximativ 20 de lei la aproximativ 33 de lei.

„Imaginați-vă că de când a venit firma asta, în urmă cu câțiva ani, a crescut prețul serviciului de salubritate cu peste 150% în Aiud. Au venit, au câștigat cu un preț mic și de atunci până acum, atât au crescut prețurile”, a adăugat Badea.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Primarul din Aiud neagă acuzațiile aduse de consilierii locali PDL: Vezi ce spune despre piatra cubică, deșeuri și arborii tăiați din centru | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax