Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Octavian Jurma: În realitate avem 500.000 de cazuri pe săptămână. Acuzații dure împotriva guvernului și președintelui

Publicat

Medicul epidemiolog Octavian Jurma a declarat miercuri dimineață la DIGI FM că în realitate avem în România aproximativ 500.000 de cazuri pe săptămână, de 5 ori mai multe decât cele din datele oficiale. 

De asemenea, Jurma a lansat un atac dur la adresa guvernului, despre care a spus că a avut o retorică negaționistă și nu a luat măsuri la timp.

Acesta a adpugat că în vară, pandemia a fost subestimată din cauza numărului mic de teste și că deși aveam același număr de decese zilnice ca și Grecia, aveam de 10 ori mai puține cazuri identificate.

Marți a fost cea mai neagră zi pentru România, de la începutul pandemiei: au fost înregistrate 18.863 cazuri de COVID-19,  561 de decese noi, în timp ce peste 1.800 de persoane erau în stare gravă la ATI. Detalii AICI.

Declarațiile lui Octavian Jurma:

”Știm din estimările oficiale și din puținele studii serologice care s-au făcut că noi detectăm în medie 1 din 5 cazuri, asta înseamnă că săptămâna trecută am avut 500.000 de cazuri în România și din păcate trendul este ascendent.

Deci avem cel puțin două săptămâni în care vom avea peste 100.000 de cazuri pe săptămână, înregistrate oficial, ceea ce înseamnă că vom avea pe săptămână peste 500.000 de români infectați, în realitate.

Deci următoarele două săptămâni vor produce încă un milion de cazuri în România.

Din păcate am pierdut capacitatea de a monitoriza pandemia cu ajutorul testelor.

Capacitatea noastră de testare este scăzută (…) testele sunt cumva piatra de care se împiedică și de care nu vrea să treacă guvernul nostru și ăsta este unul dintre motivele pentru care noi am subestimat sistematic în vară pandemia, astfel încât la noi păreau să fie 200 de cazuri dar aveam același număr de morți ca și Grecia care avea 2500 de cazuri pe zi.

Asta a permis Guvernului să continue cu această retorică negaționistă și din păcate, dacă Iohannis se va consulta cu acest Guvern, concluzia ar trebui să fie că totul este bine și mergem înainte.

Nu înțeleg de ce vrei să te consulți exact cu oamenii care au produs această catastrofă și nu apelezi la oameni care sunt în INSP…”

Acesta a mai spus că în prezent, în România este o ”anarhie sanitară” și că sunt necesare măsuri dure.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Lutz Hesse

    miercuri, 20.10.2021 at 11:00

    Masurile nici exista::))

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax