Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | OFICIAl: Adrian Teban este noul COPREŞEDINTE PNL Alba. „Vreau să se respecte MERITOCRAŢIA şi în Alba”


Publicat

adrian teban, pnl albaEste oficial, Adrian Teban este copreşedintele PNL Alba, votat în unanimitate de membrii Biroului Politic Naţional cu drepturi depline.

Joi, înainte de votarea noului preşedintele PNL, Alina Gorghiu, la Bucureşti s-a ales şi noul copreşedinte PNL Alba, care a preluat funcţia lui Teodor Atanasiu.

Este vorba de primarul oraşului Cugir, Adrian Teban, membru al partidului de zece ani şi care acum este copreşedinte PNL Alba, alături de Mircea Hava.

Până în 2017, când va avea loc Congresul partidului acesta va fi copreşedinte PNL Alba.

„Aşteptările sunt foarte mari, referitor la ce se va întâmpla în continuare. Eu am primit acestă funcţie cu bună credinţă şi cu dorinţa de a face ca lucrurile să meargă cât mai aproape de aşteptările oamenilor care au votat pe 16 noiembrie. Este şi o mare responsabilitate pentru că lucrurile nu se pot schimba de pe o zi pe alta, dar noi plecăm pe acest drum, eu şi colegii mei din organizaţia Alba, tocmai cu gândul de a fi cât mai aproape de votul din 16 noiembrie”, a spus noul copreşedinte PNL Alba, Adrian Teban.

Joi, la Bucureşti Biroul Politic Naţional s-a reunit pentru a vota noul preşedinte PNL. Înainte de marele eveniment, aceştia au supus la vot şi alegerea noului copreşedinte PNL Alba. Adrian Teban, primarul oraşului Cugir şi membru de partid de zece ani a fost votat în unanimitate, pentru a prelua conducerea organizaţiei judeţene.

Teban spune că numirea lui în funcţia de preşedinte interimar „ a dovedit că meritocraţia în PNL trebuie să fie şi să rămână şi în marele PNL, gena de bază a partidului şi că principiile şi valorile liberale sunt siguranţa că acest partid va face istorie în România şi va da lideri importanţi”.

Referitor la alegerea Alinei Gorghiu în funcţia de preşedinte PNL, Adrian Teban spune că „a mai omorât un mit în România, că o femeie poate să îşi asume responsabilităţi mari în România, pe criteriul foarte important, al meritocraţiei şi nu alte criterii”.

Din punct de vedere politic, mandatul cu care a preluat această organizaţie este de a „veghea ca în viitoarea fuziune şi în viitorul mare PNL să respecte aceste valori şi principii (meritocraţia – n.r) şi în Alba”.

Întrebat cum vede în viitor colaborarea cu colegul de breaslă, copreşedintele PNL Alba, Mircea Hava, Teban a spus că „ foarte bună, bazată pe respect, ca până acum. Respectăm lucrurile pe care dânşii le-au făcut în judeţul Alba şi vrem ca toate lucrurile bune care s-au făcut până acum să fie continuate şi dezvoltate”.

Reamintim că în luna noiembrie, Teodor Atanasiu anunţa că renunţă la funcţia de preşedinte PNL Alba pentru conducerea partidului la nivel naţional. În urmă cu două zile acesta declara că renunţă la cursa pentru această funcţie şi că îi cedează locul Alinei Gorghiu, pe care a şi propus-o. Acum Teodor Atanasiu este prim-vicepreşedinte PNL . Atanasiu s-a aflat în funcţia PNL Alba timp de 21 de ani, iar acum a cedat locul colegului său de partid, Adrian  Teban, care a fost votat în unanimitate de membrii Biroului Naţional Politic.

Noul copreşedinte PNL Alba, Adrian Teban, preşedintele PNL Alba Iulia, Florin Roman şi consilierul local, Simone Albani vor fi prezenţi, duminică la Palatul Cotroceni pentru investirea în funcţie a noului preşedinte al României, Klaus Iohannis.

Cine este Adrian Teban, noul copreşedinte PNL Alba?

2004- 2009 vicepreşedinte PNL Cugir

2009- 2014 Preşedinte PNL Cugir

2008- 2014 Preşedinte LAL Alba şi membru în BPJ Alba

2014 – primvicepresedinte PNL ALBA

1999-2004 consilier proiecte europene la Primăria Cugir

În perioada 1990-1995 a absolvit Universitatea Tehnică Timişoara – Facultatea de Mecanică, la specializarea Ingineria sistemelor de productie- Managementul conducerii. Este absolvent şi al Facultăţii de Teologie -Litere, Limba Engleză a Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, cu diplomă la Universitatea „Babeş Bolyai” Cluj Napoca, în 1996-2000. În 2007 a obţinut diploma de master la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu în Administraţie Publică.

Timp de patru ani, în perioada 1995-1999 a fost inginer la Uzina Mecanică Cugir, la departamentul de Marketing. Din 1999 şi până în 2004  a intrat în administraţia locală pe un post de consilier în proiecte europene.

Din 2004 cetăţenii oraşului Cugir l-au ales primar, iar în prezent se află la al treilea mandat.

Citeşte şi Teodor Atanasiu S-A RETRAS din cursa pentru șefia PNL: ”Am propus-o pe Alina Gorghiu. Iohannis a spus clar că o susţine”ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Traian Berbeceanu, fostul șef BCCO Alba Iulia, validat în funcția de prefect al Capitalei. De două zile este funcționar public

Publicat

Comisarul Traian Berbeceanu, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate Alba Iulia și consilier al ministrului Marcel Vela, a fost validat în funcția de prefect al Capitalei. 

Hotărârea de Guvern prin care acesta a fost numit, cu caracter temporar, a fost publicată joi seara în Monitorul Oficial.

Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”, se arată în hotărârea de guvern publicată în Monitorul Oficial nr.977.

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că că îl va schimba pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, după declarațiile controversate privind rata de infectare din București, iar unul dintre posibilii înlocuitori este Traian Berbeceanu.

Berbeceanu este „un om corect, integru hotărât” și a demonstrat în actvitatea sa că își duce la îndeplinire obiectivele, a spus Orban.

Pentru a putea fi numit prefect, Traian Berbeceanu a fost angajat marţi ca funcţionar public la grupul deputaţilor PNL, devenind astfel, formal, funcţionar public. Prin acest artificiu a fost rezolvată problema faptului că acesta nu făcea parte din corpul funcţionarilor publici, lucru care era necesar pentru a putea fi numit în poziţia de prefect al Capitalei.

Întrebat dacă este corectă numirea, Berbeceanu fiind funcționar public de doar două zile, Orban a spus că atâta timp cât sunt îndeplinite condițiile legale nu sunt probleme, mai ales că activitatea fostului șef al BCCO Alba este cunoscută.

Orban a explicat de ce nu l-a demis imediat pe Cojanu.

„Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”, a spus el.

sursa: digi24.ro, spotmedia.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Comisia Europeană, somată să introducă vizele pentru americani din cauza românilor, bulgarilor, croaților și ciprioților

Publicat

sua

Eurodeputații din Parlamentul European solicită Comisiei Europene să ia măsurile prevăzute în legislația UE pentru a garanta reciprocitatea deplină a vizelor între UE și SUA, se arată într-un comunicat al Parlamentului European.

Parlamentul a adoptat joi cu 376 voturi pentru, 269 împotrivă și 43 abțineri o rezoluție prin care îndeamnă Comisia să prezinte un act juridic ce prevede suspendarea pentru o perioadă de douăsprezece luni a exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA, după cum este stabilit în așa-numitul mecanism de reciprocitate.

Grupul popularilor europeni, în care sunt membrii și Mircea Hava, Dan Motreanu și Rareș Bogdan, au votat contra rezoluției.

Cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români au încă nevoie de viză pentru a intra în SUA. Comisia este obligată să propună suspendarea exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA; atât PE, cât și Consiliul o pot bloca.

Actul juridic care reintroduce obligația de a deține viză pentru resortisanții SUA ar fi trebuit depus cu mai mult de patru ani în urmă

Cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români sunt în continuare obligați să dețină viză pentru a intra în SUA, în timp ce toți ceilalți cetățeni ai UE sunt exonerați de această obligație pentru șederile de scurtă durată (maximum 90 de zile în orice perioadă de 180 de zile), la fel ca si cetățenii americani atunci când vizitează Uniunea Europeană.

Discriminarea la care sunt supuși cetățenii bulgari, croați, ciprioți și români care călătoresc în SUA este inacceptabilă. Respectând principiul fundamental al solidarității între membrii UE, solicităm Comisiei să acționeze în conformitate cu legislația europeană și să prezinte o propunere de suspendare a exonerării de obligația de a deține viză pentru cetățenii SUA. Va fi apoi la latitudinea Parlamentului și a Consiliului să evalueze consecințele politice ale acestei acțiuni”, a declarat Juan Fernando López Aguilar (S&D, Spania), președintele Comisiei pentru libertăți civile și raportor.

În conformitate cu legislația UE, în cazul în care o țară terță nu elimină obligativitatea vizelor în termen de 24 luni de la data notificării oficiale a unei situații de lipsă de reciprocitate, Comisia trebuie să adopte un act juridic de suspendare a exonerării resortisanților săi de obligația de a deține viză pentru o perioadă de 12 luni. Atât Parlamentul European, cât și Consiliul ar putea formula obiecții cu privire la un astfel de act (articolul 290 alineatul (2) din Tratatul UE).

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Momentul istoric în care sonda Osiris-Rex ajunge pe suprafața asteroidului Bennu. Imagini în premieră de la NASA

Publicat

NASA a difuzat în premieră imagini cu momentul în care sonda Osiris-Rex ajunge pe suprafața asteroidului Bennu, aflat la 330 de milioane de kilometri distanță, pentru a colecta mostre de sol de suprafața acestuia.

Este „un moment istoric”, iar bucuria celor care au muncit la proiect este pe măsură.

Imaginile au fost filmate în 20 octombrie 2020 și arată câmpul vizual al camerei SamCam de pe sondă, în timp ce Osiris-Rex se apropie și atinge suprafața asteroidului Bennu.

Datele preliminare arată că brațul de eșantionare a atins suprafața asteroidului timp de aproximativ 6 secunde, după care sonda s-a îndepărtat de suprafață, potrivit NASA.

Scopul sondei a fost să colecteze cel puțin 60 de grame, poate chiar un kilogram din roca asteroidului.

Deoarece Bennu este un obiect spațial foarte primitiv, oamenii de știință spun că suprafața și praful ar putea deține indicii fascinante despre modul în care s-au format Soarele și planetele în urmă cu mai bine de 4,5 miliarde de ani.

Sonda Osiris-Rex, lansată în 2016, are dimensiunile unei furgonete. Ea va revenit pe pământ abia în 2023 cu materialele colectate.

Sursă: Digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

A crescut numărul de infecţii respiratorii acute. Câte persoane s-au vaccinat antigripal

Publicat

Vaccin, gripa

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute – gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare (IIACRS) şi pneumonii – înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 47.636, cu 13,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

”Săptămâna 12 – 18 octombrie 2020 (S42/2020) – la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 47.636, cu 42,7% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (83.076) şi cu 13,1% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (42.121)”, precizează joi Institutul Naţional de Sănătate Publică.

În aceeaşi săptămână au fost raportate la nivel naţional 5 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 20 de cazuri înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut (S 42/2019).

Nu s-au înregistrat cazuri confirmate de gripă, informează INSP.

INSP menţionează că din statistici lipsesc datele de la DSP Bucureşti.

Până la data de 18 octombrie au fost vaccinate antigripal 187.253 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

sursă: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate