Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Omul care a protestat de unul singur la Baia de Arieș are autorizație până la sfârșitul lunii ianuarie


Publicat

„Baia de Arieş solidară cu ce se întâmplă în ţară” este descrierea fotografiei care a făcut luni înconjurul Internetului. Protestatarul se numeşte Nicolae Praţa (Pilu) şi are 37 de ani și a vrut neapărat să protesteze în fața Primăriei din Baia de Arieș. Mitingul lui Pilu a fost autorizat de Primărie. Și chiar dacă a fost singur, cu o pancartă la care i s-a și rupt coada, omul a protestat, a cântat și a strigat lozincile pe care le-a vrut.

Pilu a lucrat la un atelier auto şi acum se pare că este șomer. A depus cerere la Primăria din localitate, luni, pentru organizarea protestului, iar primarul Gheorghe Bora i-a avizat solicitarea, în condiţiile legii. Primarul ne-a declarat că, în solicitare, tânărul a trecut mai multe motive pentru susţinerea acestei manifestaţii, printre care nemulţumiri legate de salariile diminuate, pensiile nemajorate şi taxa auto, fiind determinat să protesteze în urma celor văzute la televizor, respectiv mitingurile din toată ţara. Acordul pentru desfăşurarea protestului a vizat intervalul orar 14.00 – 16.00, de luni, 16 ianuarie. Dan Ciulea a filmat „mitingul” de la Baia de Arieș.

Protestul  de la  Baia de Arieş a continuat şi marţi. Nicoale Prața și-a luat autorizaţie să continue manifestarea până la sfârşitul lunii ianuarie.

Sursa video si foto: Ciulea s BlogȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

11 Comentarii

11 Comments

 1. mihaela

  marți, 17.01.2012 at 12:33

  pacat ca nu a invitato pe Roberta sa-l numere……………….poate atunci veneau si jandarmii………

 2. mocanu

  marți, 17.01.2012 at 16:00

  incredibil !!!! unde sunt muncitorii de la burlan ?…fostii mineri?…cetatenii orasului ?…

 3. Emil

  miercuri, 18.01.2012 at 13:18

  1 protestatar si 3 jandarmi.
  Titlu in ziar :”NUMARUL FORTELOR DE ORDINE A FOST TRIPLU FATA DE NUMARUL PROTESTATARILOR”

  Felicitari Baia de Aries ! Ati intrecut Sebesul, care are ZERO protestatari !

 4. nicolae

  miercuri, 18.01.2012 at 15:03

  ursul nu iasa din barlog

 5. bianka

  miercuri, 18.01.2012 at 17:21

  bravo domnu prata sunteti cel mai tare incredibil!!!!!!fenomenal!!!!!cel mai tare felicitari!!

 6. soryn

  miercuri, 18.01.2012 at 17:28

  bravo pilu esti un om de admirat si o mandrie pentru baia de aries jos palaria dar pacat ca esti singur ……TE FELICIT BRAVOOOO!!!!!!!!!!!!!!

 7. gheo

  miercuri, 18.01.2012 at 18:15

  foarte tare!!!!!!!!!!! cel mai tare roman din tara :))! bravo omule! restul de acolo de la saracie 🙁 rusine

 8. Sandu

  miercuri, 18.01.2012 at 19:10

  Dragi tineri, iar ne-am împotmolit cu schimbările in ţara asta.Iar ne-au înfrânt serviciile şi ne-au confiscat protestul. S-a ajuns deja ca peste 80% dintre protestatari să fie intruşi de-ai serviciilor si partidelor politice. Nu mai au cum să ajungă oamenii cinstiţi la protest, deoarece sunt sortaţi de poliţie si jandarmi înainte de a ajunge in piaţă, iar cei care au scăpat şi au ajuns pâna la urma in piata vor fi săltaţi direct din piaţă. Televiziunile şi massmedia peste 90% sunt ale lor.
  Noi vrem schimbare şi ei ne propun pe cei care ne-au condus înaintea lu ăştia.
  Nu uitaţi, toţi cei care au condus şi încă conduc România sunt plecaţi din FSN sau sunt urmaşii lor.
  Nu aţi observat că niciodată un tânăr oricât de inteligent ar fi fost nu are cum să-şi croiască o viaţă mai bună în ţara asta deoarece îl elimină sistemul, sistem care s-a dezvoltat foarte bine şi care îşi promovează doar odrazlele lor.
  De ce nu poate fi înfrânt sistemul?
  Simplu:
  Pentru că toate partidele politice, massmedia actuale nu te vor lăsa, şi tu eşti prea naiv.
  În timp ce tu ai învăţat cum să faci lucruri bune pentru ţara asta şi ai ajuns performant în domeniul tău, ei au învăţat cum să o fure şi cum să te dezonoreze aducându-te în situaţia de multe ori să faci compromisuri.
  Aşadar eu îţi propun să te pregăteşti căt poţi mai bine şi să îţi găseşti rostul în altă parte sau mai ai o şansă de 1% să poţi convinge pe colegii tăi că toate valorile din ţara asta sunt distruse sau pierdute din cauza sistemului instaurat de 60 de ani in România.
  Câte televiziuni sunt libere în România?
  Şi câte s-au dus să ia interviu regelui despre situaţia în care ne aflăm acuma, câţi oameni s-au dus să îi ceară sfatul?
  Să nu uităm că încă mai avem un om care poate să ne ajute să înlăturăm sistemul corupt şi nonvalorile şi să promoveze valorile în ţara asta.
  Iar dacă tot vrem să schimbăm sistemul ar trebui să-l invităm pe El să ne dea sfaturi sau să ne ajute să schimbăm sistemul.

  Daca esti de acord cu cele scrise mai sus transmite te rog mai departe si scrie-ti numele. Sandu,Giani,Aliia,

  • Gheo

   miercuri, 18.01.2012 at 23:35

   eu sunt intru totul de acord ! asa este

  • daniel

   miercuri, 18.01.2012 at 23:38

   eu sunt cu tine si multi alti sunt sigur ca simt la fel printul radu este o persana extrem de capabila si eu ias acorda toata increderea mea.
   in perioada monarhiei singura perioda in care romania a fost o putere economica europeana

 9. alex

  joi, 19.01.2012 at 12:13

  CEL MAI TARE PROTESTATAR DIN ROMANIA…….BRAVO………

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

RADARE de WEEKEND în ALBA: Locațiile în care Poliția monitorizează circulația rutieră. Atenționări pentru șoferi

Publicat

Echipajele de Poliţie Rutieră monitorizează traficul în judeţul Alba și în acest weekend. Șoferii sunt atenționați să respecte regulile de circulație, pentru a preveni evenimente nedorite în trafic.

Conducătorilor auto le este recomandat să ţină cont de limitele de viteză, să nu conducă obosiţi sau sub influenţa alcoolului şi să manifeste respect în trafic.

Amplasarea radarelor în perioada 31 octombrie – 02 noiembrie 2020

Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 7 Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori

Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu

Drumul Naţional 75 – Câmpeni – Gârda – Arieşeni

Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir – strada Victoriei

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Tânără din Alba Iulia, locul I la un concurs internațional de micropigmentare. Va reprezenta România în finală, la Istanbul

Publicat

Andreea Susan, o tânără din Alba Iulia, a reușit să obțină locul I la categoria microblading în cadrul concursului internațional de micropigmentare WULOP. Aceasta va reprezenta România la finala concursului, ce va avea loc între 5 și 9 noiembrie, în Istanbul. 

În perioada 16 – 19 octombrie, la București a fost organizată prima ediție a concursului international de micropigmentare WULOP, campionat pe modele umane, din cadrul PMU EEC (Est European Conference), la care au participat numeroase artiste din România și nu numai.

Fiecare concurentă a venit cu un bagaj imens de emoții și speranțe. Pe tot parcursul zilei de competiție, participantele au fost împărțite pe grupe și au avut de creat sprâncene în diferite tehnici pentru modelele lor, eyeliner pleoape și înfrumusețare buze.

La finalul zilei, clasamentul a fost foarte strâns, însă reprezentanta orașului Alba Iulia, Andreea Susan, trainer în cadrul Academiei Elena Copăceanu, s-a clasat pe locul I la categoria microblading, reconstrucție sprâncene fir cu fir – tehnica manuală.

Finala se apropie cu pași repezi. Curând va avea loc încă un eveniment important din cadrul dermopigmentării, un eveniment unic ce se va desfășura între 5 și 9 noiembrie în Istanbul.

Andreea Susan face parte din echipa României, formată din cele patru finaliste pe fiecare categorie de concurs, ce va reprezenta cu mândrie țara noastră în finala Campionatului WULOP. Le urăm succes și sperăm că se vor întoarce victorioase!

Pe lângă micropigmentare, Andreea Susan este pasionată și de makeup; în ultimii doi ani ea a format și a inspirat pasiune, în salonul ei din Alba Iulia: 12 grupe de fete care își doresc să îi calce pe urme și care visează la rândul lor ca într-o zi să pună bazele propriei afaceri, așa cum a făcut-o și Andreea.

Ne-a împărtășit și secretul ei: Multă muncă, pasiune și respect petru ceea ce face, dar și pentru clientele care îi trec pragul.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO: Parcul Veza din Blaj a fost modernizat. Lucrările de 4,1 milioane lei sunt finalizate. Când va fi deschis publicului

Publicat

Lucrările de amenajare a Parcului Veza din Blaj au fost finalizate, iar locația va fi deschisă după 15 noiembrie, a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Investiția a fost de 41,1 milioane lei, din fonduri europene.

Amenajarea Parcului Veza a vizat reconversia și refuncționalizarea terenurilor din zonă, prin modernizarea a circa 9.000 mp și crearea unei zone publice de agrement și recreere în cartierul Veza.

Întreaga zonă a fost reamenajată într-o manieră modernă, eco-eficientă și protectivă, accesibilă publicului larg, cele mai importante obiective fiind: fântâna arteziană, alei pietonale, skatepark, dotarea cu mobilier specific pentru parc, spații verzi complet reamenajate, sistem de iluminat și supraveghere, sistem de irigații automatizat, racorduri la toate utilitățile necesare, grupuri sanitare, precizează primarul.

Parcul Veza este o lucrare de investiție importantă, care mărește suprafața spațiului verde al municipiului Blaj și care face parte dintr-un complex de proiecte, un adevărat puzzle investițional, ce vor face ca baza sportivă și zona de la Veza să devină una dintre cele mai moderne din Transilvania, potrivit sursei citate.

Obiectivul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 -2020 – Axa prioritară 5, proiectul fiind în valoare de 4.175.741, 56 lei, cu denumirea „ Amenajarea unui spațiu verde în incinta imobilului înscris în CF.nr.77.100 – Parc Veza Blaj”.

Lucrările de amenajare a Parcului Veza au fost încheiate în această săptămână. Urmează recepția recepției lucrărilor și apoi deschiderea parcului pentru public, care se va produce după data de 15 noiembrie.

”În zona Parcului Veza urmează reabilitarea și modernizarea stadionului CIL, prin lucrări care au în vedere regazonarea suprafeței de joc, montarea unei instalații automatizate pentru irigare și amenajarea unei tribune, lucrare estimată a fi finalizată în anul 2021, construirea Sălii Polivalente, a cărei finalizare este estimată la finalul anului 2021, a hotelului pentru sportivi, proiect aflat în portofoliul Companiei Naționale de Investiții, cu finalizare pentru anul 2023 și amenajarea falezei râului Târnava Mare pentru accesul pietonal, zonă de promenadă și piste de biciclete, proiect estimat a fi finanțat până în anul 2024.

Sunt proiecte îndrăznețe, perfect realizabile, care continuă politica de investiții durabile, astfel încât să ne apropiem și mai mult de orașul european pe care ni-l dorim cu toții!”, menționează primarul Blajului.

sursă foto: Facebook (Gheorghe Valentin Rotar)

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Tarifele pentru telefonie fixă scad cu 30% de la 1 noiembrie 2020. Toți operatorii sunt obligați să aplice noua reglementare

Publicat

Tarifele pentru terminarea apelurilor fixe vor scădea începând cu data de 1 noiembrie 2020, iar operatorii din piaţă sunt obligați să aplice un tarif maxim de 0,098 eurocenţi/minut, informează Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

„Începând cu data de 1 noiembrie 2020 intră în vigoare reducerea cu 30% a tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe impusă de ANCOM, noul tarif maxim fiind plafonat la 0,098 eurocenţi/minut.

Măsura de reglementare a Autorităţii se aplică acordurilor de interconectare cu operatorii de telefonie fixă cu putere semnificativă de piaţă, urmând să fie reflectată în preţul plătit de utilizatorii finali în funcţie de politicile comerciale ale fiecărui operator”, precizează ANCOM pe siteul instituției.

Noul tarif maximal se va aplica în cazul apelurilor naţionale, apelurilor iniţiate din Spaţiul Economic European (SEE), precum şi în cazul apelurilor iniţiate din reţele din afara SEE, dacă acordurile internaţionale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare.

Până la 1 noiembrie 2020, tariful a fost plafonat la 0,14 eurocenţi/minut

Începând cu data de 1 aprilie 2014, tariful maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe a fost plafonat de ANCOM la 0,14 eurocenţi/minut pe baza unui model de calculaţie a costurilor de tip LRIC pur, menit să asigure obiectivele de promovare a concurenţei, maximizare a beneficiilor consumatorilor şi stimulare a investiţiilor eficiente, cu respectarea metodologiei armonizate prevăzute în Recomandarea 2009/396/CE.

Potrivit sursei citate, reglementarea Autorităţii privind stabilirea tarifului maxim de 0,098 eurocenţi/minut pentru terminarea apelurilor la puncte fixe a urmat procesul de consultare europeană, fiind comunicată în data de 3 august 2020 Comisiei Europene (CE), OAREC şi autorităţilor naţionale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene.

În prezent, Directiva (UE) 2018/1972 prevede instituirea de tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul Uniunii Europene (UE), până cel târziu la 31 decembrie 2020.

În acest sens, în perioada 25 august – 22 septembrie 2020, Comisia Europeană a publicat pentru consultare publică proiectul actului de implementare a eurotarifului.

Tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe

Din 1 noiembrie 2020, operatorii de telefonie fixă desemnați de ANCOM ca având putere semnificativă de piață vor putea aplica un tarif de maxim 0,098 eurocenți/minut în cazul apelurilor naționale, apelurilor inițiate din Spațiul Economic European (SEE), precum și în cazul apelurilor inițiate din rețele din afara SEE, dacă acordurile internaționale în vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare. Lista operatorilor de telefonie fixă cărora li se vor aplica măsurile de reglementare poate fi consultată aici, iar deciziile de reglementare emise de ANCOM sunt accesibile aici.
În prezent, Directiva (UE) 2018/1972 prevede instituirea de tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul Uniunii Europene, până cel târziu la 31 decembrie 2020. În acest sens, în perioada 25 august – 22 septembrie 2020, Comisia Europeană a publicat pentru consultare publică proiectul actului de implementare a eurotarifului.

Determinarea noului tarif

Tariful maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe a fost plafonat de ANCOM la 0,14 eurocenți/minut pe baza unui model de calculație a costurilor de tip LRIC pur, menit să asigure obiectivele de promovare a concurenţei, maximizare a beneficiilor consumatorilor şi stimulare a investiţiilor eficiente, cu respectarea metodologiei armonizate prevăzute în Recomandarea 2009/396/CE.
Scăderea tarifului până la 0,098 eurocenți/minut adoptată de ANCOM a fost determinată în urma actualizării mai multor parametri ai modelului de calculaţie a costurilor utilizat anterior, precum și a costului capitalului.

Cadrul de reglementare

Reglementarea ANCOM privind stabilirea tarifului maxim de 0,098 eurocenți/minut pentru terminarea apelurilor la puncte fixe a urmat procesul de consultare europeană, fiind comunicată în data de 3 august 2020 Comisiei Europene, OAREC şi autorităţilor naţionale de reglementare din celelalte state membre ale Uniunii Europene. În urma validării, măsura poate intra în vigoare la 1 noiembrie 2020.

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate