Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Operație de implant cristalin multifocal – cel mai performant cristalin existent, la clinica Opticline Dr Holhoș (P)

Publicat

YouTube video

Viciile de refracție cum sunt hipermetropia, miopia și astigmatismul se pot ajusta chirurgical, cu ajutorul operației cu implant de cristalin. Este același tip de operație care se utilizează și în cazul cataractei.

Cristalinele artificiale pot fi monofocale sau multifocale.

Cristalinele artificiale monofocale oferă o vedere bună la o singură distanță. În urma acestei operații, veți avea în continuare nevoie de ochelari, fie de distanta, fie de aproape, în funcție de distanța corectată cu cristalinul ales.

Cristalinele artificiale multifocale copiază cristalinul natural și elimină astfel nevoia de a purta ochelari, atât la distanță, cât și aproape.

Cristalinele multifocale pot fi bifocale (oferă independență față de ochelari în proporție de 85%, pentru distanță și aproape), trifocale (oferă independență față de ochelari în proporție de 95%, pentru distanță, aproape și intermediar) sau torice (potrivite pentru pacienții cu astigmatism).

În clinicile Opticline Dr Holhoș Teodor se realizează peste 1.000 de operații de implant de cristalin anual, o parte dintre acestea fiind realizate cu cele mai performante cristaline existente – cele trifocale torice.

YouTube video

Un astfel de caz este prezentat în timpul și după operație, la clinica Opticline din Turda. Pacienta suferea de hipermetropie (dioptrii cu plus), cu astigmatism, caz în care este recomandată operația cu implant de cristalin în locul celei laser, pentru a elimina riscul ca aceasta să recidiveze. Cristalinul trifocal toric de la Zeiss oferă posibilitatea eliminării complete a dioptriilor și oferă independență deplină față de ochelari.

Intervenția a decurs impecabil, pacienta vede perfect, aceasta fiind operația la cel de-al doilea ochi.

Operația nu doare, se realizează sub anestezie locală cu picături, nu necesită spitalizare, pacientul poate pleca imediat acasă, și durează foarte puțin – mai exact, 4 minute și 25 sec, de la începerea operației propriu-zise și până la final.

Aparatul cu care se realizează această operație în clinicile OpticLine – Dr Holhoș Teodor este tot marca Zeiss – Lumera 700, ultima generație de microscoape de la Zeiss și cel mai performant în prezent.

Atunci când vine vorba de excelență în oftalmologie, calitatea Zeiss ne-a convins încă de la deschiderea primei clinici, și alegem întotdeauna echipamente și materiale ultra-performante de la partenerii noștri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax