Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Compania OPREAN din Sebeș – 30 de ani de activitate: De la două camionete, la o afacere de zeci de milioane de euro

Publicat

Oprean, una dintre cele mai mari companii de transport din România, a aniversat 30 de ani de activitate. Cu această ocazie, la Sebeș a avut loc joi un eveniment prezentat de către Lucian Mândruță.

Ioan Oprean a reușit în 30 de ani să construiască trei afaceri care acum sunt conduse de fiecare dintre cei trei copii ai săi. Este un noroc pe care nu orice om de afaceri îl are, să reușești să îți faci copiii să ducă înainte munca ta de o viață.

Anamaria, Andreea și Andrei au luat fiecare câte o bucățică din pasiunea tatălui săi pentru mașini și transporturi.

A început cu două camionete. Acum conduce o companie de zeci de milioane de euro

În 1993 Neluțu Oprean a început afacere din transporturi cu două camionete de 7,5 tone. Transporta confecții pe umeraș. Acum a ajuns să dețină o flotă de peste 100 de camioane și are o cifră de afaceri de peste 50 de milioane de euro.

Compania Oprean, „Mercedes pe toate fronturile”

Afacerea este împărțită pe patru linii principale de business: frig, curierat, automotive și confecții. Este transportator pentru Mercedes la fabrica Star Assembly din Sebeș și Cugir. Transportul componentelor între fabricile de la Sebeș și Cugir se face cu un camion Mercedes electric, primul de acest fel din România.

 

 

2005- cel mai mare transportator de textile din România

„În 2005 am fost declarați cel mai mare transportator de textile de la noi. Este vorba despre firma Oprean SRL, prima firmă din grup, de care se ocupă fiica mea cea mică, Andreea, de care sunt foarte mândru.

Conduce afacerea cu o mână de fier. Lucrează de aproape 10 ani în companie, a început de jos, a trecut prin toate compartimentele și acum este director general. Sunt convins că nu se va opri aici și firma va merge tot la fel sau mai bine.

2014- parteneriat cu uriașul din transporturile internaționale Große-Vehne

În 2014 a venit niște parteneri din Germania care căutau pe cineva din România cu care să facă un business. Au ajuns la mine, la recomandarea altor parteneri. Am început împreună GV & Oprean.

Este vorba despre firma Große-Vehne, care este un nume pe piața de transport și logistică din Europa, au peste 1.500 de camioane, sunt foarte mari. Împreună am construit acest depozit, pe care l-am deschis în 2020, afacere de care se ocupă fiica cea mare, Ana Maria. (…)

2008/2016 – parteneri autorizați Mercedes la Sebeș și Râmnicu Vâlcea

„În 2008 am reușit să deschidem și să devenim parteneri autorizați Mercedes-Benz deschizând service-ul Casa Auto Sebeș. În 2016 a cumpărat dealer-ul Mercedes de la Vâlcea, pe care l-am transformat în Casa Auto Vâlcea și care de pe locul 24 și 25 când l-am luat, an la rând a fost locul 1. De această afacere se ocupă fiul cel mic, Andrei.

Aceste lucruri nu ar fi fost posibile fără oamenii din spate, care trebuie să le mulțumim că ne-au acceptat de-a lungul timpului așa cum suntem, au stat alături de noi și numai împreună am reușit să facem ce am făcut”, a spus Ioan Oprean.

Anul acesta, Grupul Oprean a depășit cifra de afaceri de 60 de milioane de euro.

Cel mai nou și mai modern camion Mercedes-Benz, achiziționat de Oprean

Cu ocazia aniversării a 30 de ani de activitate, compania Oprean a achiziționat camionul aniversar Mercedes-Benz Actros L Edition 3, de culoare albastru. Camionul este primul livrat în România din cele 400 de bucăți fabricate.

Compania a mai cumpărat încă 15 unități (semiremorci frigorifice SCHMITZ și capete tractoare standard/mega Mercedes-Benz) pentru a onora cu succes solicitările clienților.

De asemenea, firma Oprean va testa noul camion eActros, primul camion complet electric de la Mercedes-Benz.

YouTube video

Compania Oprean – 30 de ani de dezvoltare continuă

Bazele companiei din Sebeș au fost puse de Ioan Oprean în 1993. Activitatea propriu-zisă de transport a început în 1994, atunci când compania a achiziționat primele autocamioane de 7,5 tone pentru transport marfă. Primele curse au fost făcute cu confecții, între Sebeș și Republica Moldova, mai precis Chișinău.

Din 1995 au început să fie efectuate curse regulate în Europa occidentală, spre Germania, Belgia, Franţa. Din 1997 compania s-a specializat în exclusivitate pe transportul de textile, achiziţionând mijloace de transport specifice.

Din dorința de a oferi servicii cu un înalt standard de calitate, Oprean Transport şi-a dezvoltat în mod constant flota.

Din anul 2000 și până în anul 2005 s-au achiziționat peste 65 de mijloace de transport printre care și semiremorci Krone frigotehnice.

Astfel, în 2005 compania avea 45 de autoutilitare de mare tonaj și 22 de autoutilitare de mic tonaj. Tot în 2005, firma a fost declarată cel mai mare transportator de textile din țară.

Pentru a rămâne în elita transportului din România, compania Oprean și-a diversificat aria serviciilor proporţional cu creşterea flotei. Astăzi are o cifră de afaceri de peste 50 milioane de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax