Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ora Pământului la Alba Iulia. Mai multe coruri de copii au susținut concert la Catedrala Încoronării

Publicat

Ora Pământului a fost sărbătorită și la Alba Iulia, printr-un eveniment la Catedrala Încoronării. Zeci de copii din coruri din municipiu au susținut un concert.

Evenimentul a fost inclus în Programul Național Cantus Mundi. La nivel național, peste 7.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi s-au reunit sub sloganul „Dăruiește naturii din energia ta!” și au marcat Ora Pământului prin concerte și evenimente muzicale.

La Alba Iulia, au cântat copii din corurile Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu”, Seminarului Teologic, ”Theotokos” și alții. De asemenea, a participat și fanfara județului.

Video facebook Descoperă Alba Iulia

Ora Pământului – 26 martie 2022

Ora Pământului (Earth Hour) este un eveniment global organizat în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an. Această acțiune are ca scop sensibilizarea consumatorilor față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni ṣi peste 2.100 companii din Sydney au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faṭă de una dintre cele mai mari probleme actuale: încălzirea globală. Din 2008, Earth Hour a devenit o miṣcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

În toti acești ani, construcţii emblematice precum Golden Gate Bridge din San Francisco, Colosseum-ul din Roma, Turnul Eiffel, Sfinxul și Piramidele din Giza și alte sute de monumente din întreaga lume au rămas în întuneric pentru o oră.

Video: Facebook / Descopera Alba Iulia

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax