Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Packrafting de weekend pe Râul Mureș. Ideile unui tânăr din Alba Iulia sau cum să combini bicicleta și barca


Publicat

Andrei Avram este un tânăr informatician din Alba Iulia care nu pierde niciodată vremea și știe să își folosească ”orice oră de vacanță” pe care o are. Andrei își descrie experiențele și aventurile pe blogul său. Recent, acesta s-a aventurat pe Mureș cu o bărcuță cumpărată de pe internet, de pe un site cu idei în căutare de finanțare. Pe barcă și-a urcat și bicicleta. Ce a urmat, sunt câteva ore de relaxare și aventură.pe mures

Packrafting pe Mureș

de Andrei Avram

Acum câteva luni am găsit pe Kickstarter o companie care propunea ceva aparte – o barcă gonflabilă care se face cât un sul de șervețele de bucătărie! Kokopelli face packraft-uri (așa le zice) de ceva vreme, și acum veniseră pe Kickstarter să crowd-fund-uiască ultimul lor model, o nebunie ultra-light.

După ce am început să citesc un pic mi-am spus că tipul ăsta de barcă este în mod cert ceva care-i gândit special pentru mine – o barcă pe care o poți pune pe biciletă să o transporți, și apoi poți să pui bicicleta pe ea să o duci mai departe? Where do I sign?

Nici nu trebuie să mă gândesc la nu știu ce râuri rapide din Austria sau Slovacia, avem ce ne trebuie pentru o astfel de aventură chiar aici la noi „în curte” – o tură de după-masa pe Tarnița, o coborâre pe Arieș când este suficientă apă, sau pe Crișul Repede la Șuncuiuș, nu mai zic de Mureș – endless possibilities!

Am avut o vară destul de plină și n-aș putea zice că am avut prea multe ocazii să-mi testez ambarcațiunea – dar am făcut mici ture de o oră, două, în care să mă învăț cu ea, să văd care-s potențialele necazuri și să-i descopăr limitările (și pe ale mele).

Am reușit să merg de la Simeria la Deva pe Mureș când am fost la deschiderea Pierdut în Pădure în august (și am descoperit că e important să îți planifici locul de ieșit din râu, că malul e mai mult înalt decât cu plajă), am mai fost o jumătate de oră pe Arieș la Sălciua – doar de la podul mare la podul mic; am mai fost apoi o dată pe Mureș, de la Drâmbar spre Partoș, dar m-a prins noaptea la confluența cu Ampoiul și a trebuit să ies (pe întuneric, pe autostrada în construcție, a fost o nebunie); am mai făcut o expediție, de data asta de succes, pe același traseu, cu Cezara Nicu și Radu.Nu am încărcat prea mult barca niciodată, nici nu am avut peripeții de genul să mă răstorn – o singură dată, pe lângă Deva, am simțit că un vârtej vrea să „muște” din partea din spate a bărcii, dar atât.

Duminica asta, după o întâlnire faină cu eXploratorii, am decis să fac și un experiment pe care-l plănuiesc de ceva vreme: combinația barcă / bicicletă.

Am pus barca pe bicicletă (se poate prinde de ghidon, padelele și restul echipamentului pe gențile de pe portbagajul din spate) și m-am dus la Mureș, cu ideea de a merge de data asta de la Partoș spre Vurpăr (Vințu de Jos).

Am cheltuit cam 1h să găsesc un loc bun de lansare – duminică după masa într-o zi cu soare sunt mulți pescari pe malul Mureșului și undițele lor nu sunt compatibile cu lansările mele la apă 🙂

Am găsit într-un final un loc bun la piciorul podului de cale ferată, dar mi-a luat un pic să le rezolv pe toate – cred că până la 40 de minute m-am tot pregătit – cred că pot reduce timpul acum, cu lecțiile învățate, la 20 – 25 de minute de la faza „barca pe bicicletă” la faza „bicicleta pe barcă”.

M-a prins din nou noaptea, dar de data asta eram mai pregătit – am găsit pe Google Maps un loc bun de ieșit din apă, aveam o frontală care era la suprafață, în drybag-ul pe care îl aveam în barcă cu mine – trebuie să recunosc că organizarea bagajului pe noapte într-un loc necunoscut n-a fost la fel de distractivă ca operațiunea inversă, dar cu excepția husei de scaun care s-a udat grupa mare, totul a ajuns la loc la fel cum o fost când am plecat 🙂

Mă gândesc să fac o tură mai lungă – poate de o zi, cât mai ține vremea. Sfaturi, idei?

Foto și video: Andrei Avram

Sursă: Blogu’ lu’ Yeti

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Sărbătoare la sediul USR PLUS Alba. Candidatul Alianței, Gabriel Pleșa a câștigat funcția de primar la Alba Iulia

Publicat

Sărbătoare la sediul USR PLUS Alba, după ce candidatul Alianței, Gabriel Pleșa a câștigat funcția de primar al municipiului Alba Iulia.

La sediul organizației s-au adunat liderii Alianței, unde au realizat o numărătoare paralelă a voturilor din fiecare secție.

Pierderea municipiului Alba Iulia de către administația liberală înseamnă sfârșitul unei perioade de 25 de ani de dominație a lui Mircea Hava în oraș.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Publicat

Gabriel Pleșa (USR PLUS) va fi VIITORUL PRIMAR din Alba Iulia. PNL a pierdut într-unul dintre cele mai importante fiefuri din România, unde echipa lui Mircea Hava era neînvinsă din 1996. 

Rezultatele provin din numărătoarea paralelă a Alianței USR PLUS. Între cei doi, sunt peste 600 de voturi diferență.

Și numărătoarea paralelă a PNL dă rezultate asemănătoare. De altfel, la sediul liberalilor este tristețe mare, iar aceștia au încetat să mai comunice rezultatele, așa cum o făceau de fiecare dată.

Citește și: VIDEO: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Pierderea municipiului Alba Iulia de către administația liberală înseamnă sfârșitul unei perioade de 25 de ani de dominație a lui Mircea Hava în oraș.

Candidatura lui Voicu Paul a fost susținută cu putere în partid de către Mircea Hava, în ciuda unor voci din interior care ar fi preferat un alt candidat.

Pleșa a fost și el liberal până în urmă cu câteva luni, când a decis să candideze pe listele USR PLUS. Acesta nu a mai așteptat rezultatul unui sondaj intern al PNL, pentru stabilirea candidatului.

Citește și: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE TEXT Numărătoarea paralelă a USR PLUS Alba Iulia. Gabriel Pleșa preia conducerea DETAȘAT. Informații în timp real

Publicat

g

Liberalii au început numărătoarea paralelă a voturilor din secțiile din municipiul Alba Iulia. 

Informațiile sunt colectate în timp real de la reprezentanții PNL din secțiile de votare. 

Alba24 vă prezintă rezultatele pe măsură ce acestea încep să apară. Restul voturilor obținute în fiecare secție de către candidați nu au fost deocamdată contabilizate.

UPDATE ora 00:39: Alte două secții au fost câștigate de Gabriel Pleșa. Secția 19: Pleșa – 131 Voicu Paul – 122.

De asemenea, candidatul USR PLUS a câștigat secția de la Florida, una dintre cele mai mari din Alba Iulia: a obținut acolo 382 de voturi, față de 257, câte a luat liberalul. Informațiile provin din numărătoarea paralelă a USR PLUS. Diferența dintre cei doi este de 635 de voturi. Mai sunt de numărat două secții.

UPDATE ora 00:28: La Secția Nr. 16, Gabriel Pleșa a obținut 170 de voturi, iar Voicu Paul – 166.

UPDATE: 00:22: Mai sunt de numărat 7 secții de vot, iar diferența dintre cei doi candidați este de 495 de voturi.

UPDATE 00:20: Voicu Paul a câștigat una dintre secții. Acesta a câștigat 169 de voturi, iar Gabriel Pleșa 161.

UPDATE ora 00:18: O altă secție a fost câștigată de Gabriel Pleșa cu 137 față de 113 (Voicu Paul).

UPDATE ora 00:15: Mai sunt 10 secții de numărat. Secția Nr. 4 din Alba Iulia a fost câștigată de candidatul USR PLUS. Diferența este acum de 547 de voturi.

UPDATE ora 23:51: La secția de votare nr. 18, Gabriel Pleșa a câștitat 119, iar Voicu Paul 97.

UPDATE ora 23:33: Gabriel Pleșa a câștigat și la Micești. A obținut 238 de voturi, iar Voicu Paul, 104, diferența de 134 de voturi mărind diferența dintre ei.

UPDATE ora 23:27: Gabriel Pleșa a pierdut o secție mare din Oarda de Jos, acolo unde a câștiga Voicu Paul. O altă secție la care a pierdut candidatul USR PLUS este cea de la Școala Nr. 7 din Alba Iulia, unde a votat și Ion Dumitrel, Mircea Hava și Voicu Paul. Mai sunt de numărat 12 secții, iar diferența dintre cei doi este de 446 de voturi în favoarea lui Pleșa.

UPDATE  ora 23:13: Diferența dintre Pleșa și Voicu Paul a crescut la 588 de voturi, în condițiile în care mai sunt 15 secții de numărat.

UPDATE ora 23:05: Potrivit numărătorii paralele a USR PLUS, după numărătoarea voturilor din 32 de secții, Gabriel Pleșa are un avans de 493 de voturi. În aceste condiții, se profilează un dezastru pentru PNL Alba. 

USR a câștigat și voturile din cartierul Partoș. Mai sunt de numărat 17 voturi. Este vorba despre numărătoarea paralelă a USR PLUS. Rezultatul final va fi anunțat de BEJ.

Secția de votare de la Liceul Dionisie Pop Marțian a fost câștigată de USR PLUS.

UPDATE, ora 23:00 – După numărătoarea voturilor din 32 de secții, avansul între Gabriel Pleșa și Voicu Paul este de 493 de voturi, potrivit numărătorii paralele USR PLUS.

UPDATE, ora 22:50 – După numărătoarea voturilor din 26 de secții, Gabriel Pleșa are în continuare 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

UPDATE 22:30: Schimbare de situație. După numărătoarea voturilor din 21 de secții, candidatul USR, Gabriel Pleșa, are 200 de voturi în fața candidatului PNL, Voicu Paul.

Informațiile sunt confirmate și de reprezentanții USR, care confirmă un avantaj după numărarea a aproape jumătate din secții.

Știrea inițială:

Din primele 8 secții (din cele 50 câte sunt în municipiu), diferența dintre candidatul PNL, Voicu Paul și candidatul USR PLUS, Gabriel Pleșa, este de 90 de voturi în favoarea liberalului, au comunicat reprezentanții partidului.

După numărătoarea a încă 4 secții, diferența dintre cei doi s-a redus la 57 de voturi.

Se anunță o luptă strânsă între cei doi candidați, pare a fi concluzia serii la sediul PNL Alba.

Știre în actualizare

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Mirel Hălălai câștigă un nou mandat la Teiuș. În cea mai mare secție a luat de 4 ori mai multe voturi față de următorul clasat

Publicat

Mirel Vasile Hălălai a câștigat un nou mandat la Teiuș, după numărătoarea paralelă a voturilor. 

La cea mai mare secție de vot din localitate, aflată la Casa de Cultură, acesta a obținut de 4 ori mai multe voturi față de următorul clasat.

Știre în curs de actualizare.

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate