Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Pădurea Hoia Baciu din Cluj, inclusă de ziarul El Mundo pe lista destinațiilor stranii din lume. Ce se întâmplă acolo

Publicat

Pădurea Hoia Baciu este considerată una dintre cele mai înfricoșătoare păduri din lume. Locul sfidează investigațiile cercetătorilor și atrage în fiecare an numeroși turiști dornici să studieze fenoomene bizare. Sâmbătă, cotiniadum El Mundo a publicat un articol despre cele mai stranii locuri din lume, unde se regăsește și această pădure.

Locul a fost inclus și în topul celor mai bântuite păduri din lume, întocmit de BBC, ceea ce i-a adus o notorietate impresionantă.

Pădurea, situată la câțiva kilometri de Cluj-Napoca, poartă numele lui Hoia Baciu, un păstor care a dispărut misterios în codru cu o turmă de 200 de oi.

În 1968, locul a devenit celebru în lumea întreagă, după ce tehnicianul militar Emil Barnea a fotografiat ceea ce părea a fi un OZN care plutea deasupra Poienii Rotunde.

Cotidianul spaniol El Mundo a inclusiv Pădurea Hoia Baciu pe lista destinațiilor care nu trebuie ratate atunci când vine vorba despre fenomene stranii.

„Hoia Baciu este o pădure bântuită prin excelență. Legătura sa cu OZN-urile datează de la sfârșitul anilor ’60, când un biolog a făcut fotografii cu lumini inexplicabile deasupra pădurii.

La scurt timp, un tehnician militar a fotografiat ceea ce păreau a fi farfurii zburătoare, iar ulterior, în anii ’70 au existat alte rapoarte similare despre obiecte zburătoare.

De la senzații stranii la copii dispăruți, voci misterioase și evenimente paranormale – această pădure situată în nord-vestul țării are reputația unui loc înspăimântător”, notează jurnaliștii de la El Mundo.

Pădurea Hoia Baciu este menționată de ziariștii iberici alături de alte destinații mondiale unde se petrec fenomene inexplicabile: San Clemente – Chile, Roswell – SUA, Montserrat – Spania, Wiltshire- Marea Britanie, Nakhon Sawan – Thailanda, Triunghiul M – Rusia, Wycliffe Well – Australia, Bonnybridge – Marea Britanie și Zona 51 – SUA.

În fiecare an, pădurea Hoia Baciu apare în câte un top despre cele mai bântuite locuri din lume. Articolul care a adus cea mai mare notorietate pădurii este cel apărut în 2013 într-un top al jurnaliştilor de la BBC.

„Pădurea Hoia Baciu din Transilvania a atras o atenţie nedorită de peste o jumătate de secol. Localnicii din apropiere susţin că pădurea – care are o poiană circulară în centru – este un portal, iar cei care trec prin el s-ar putea să nu se mai întoarcă niciodată. Cei care au trecut prin poiană relatează că au avut stări de anxietate şi de greaţă. Copacii, despre care se spune că altădată erau drepţi şi înalţi, sunt acum răsuciţi, cu noduri“.

Această descriere apărută într-un articol despre lista celor mai bântuite cinci păduri din lume, publicat de BBC în 23 ianuarie 2013, a făcut din pădurea Hoia Baciu, din Cluj, o destinaţie la modă pentru turiştii dornici de adrenalină.

Foto: Foto: Cosmin Giurgiu ©2019 APDT – Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Transilvaniei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax