Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Patru copii răniți, în urma unui incident la parcul de aventuri Dinosaur World Transylvania. Un cablu de siguranță a cedat

Publicat

Patru copii au fost răniți în urma unui incident petrecut în parcul de aventuri Dinosaur World Transylvania, din Hunedoara. Incidentul s-a petrecut marți, 9 iulie, în jurul prânzului. 

Parcul este o destinație care atrage un număr mare de vizitatori. Este o destinație vizitată des și de multe persoane din județul Alba. 

Din primele informații patru copii cu vârstele între 7 și 11 ani au fost răniți în urma incidentului. Aceștia erau pe un traseu destinat copiilor, când cablul de siguranță a cedat.

Mai exact, fiecare joc dintr-un traseu are două elemente principale: jocul în sine, care trebuie străbătut de pe o platformă de susținere, pe o alta platformă de susținere și un cablu de siguranță.


Pe cablul de siguranță se prind carabinele celui ce traversează elementul de joc. În caz ca persoana în cauză alunecă sau cade de pe element rămâne prins în hamul de siguranță pe care sunt atașate carabinele.

Din câte se pare cablul de siguranță a cedat într-un punct de prindere, iar cei patru copii au căzut. Momentan autoritățile și reprezentații parcului nu au oferit mai multe detalii legate de incident.

În marea majoritate a parcurilor de aventuri doar o singură persoană are voie să se afle la un moment dat pe un element dintr-un traseu.

Ce spun autoritățile din Hunedoara

Potrivit agerpres, „În parcul de distracţii Dinosaur World Transylvania, din comuna Râu de Mori, a avut loc un accident în urma căruia patru minori – doi băieţi şi două fete – au suferit traumatisme prin cădere de la înălţime. Din primele informaţii, s-a rupt cablul tirolienei iar cei patru copii au căzut de la o înălţime de 2-2,5 metri”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Lucian Morogan.

La faţa locului s-au deplasat un elicopter SMURD de la Caransebeş şi trei ambulanţe pentru a prelua victimele şi a le transporta la spital.

Un băiat de 7 ani a fost preluat de elicopterul SMURD şi transportat la Spitalul Municipal Hunedoara. Alţi doi copii au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi cel de-al treilea primeşte îngrijiri medicale la Spitalul Municipal Hunedoara.

sursă foto: captura ecran, agerpres.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate