Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Patru tone de droguri confiscate, în valoare de 625 de milioane de euro, au fost distruse de Poliţia Română

Publicat


Poliția Română a anunțat că a distrus 4.000 de kilograme de droguri de risc și de mare risc, substanţe stupefiante confiscate în dosare penale din ultimii ani. Este vorba despre cocaină, heroină, canabis, rezină de canabis, amfetamină, etnobotanice, M.D.M.A. și alte bunuri care poartă urme de droguri.

Drogurile au fost distruse timp de două zile, joi și vineri, cu ajutorul unui operator autorizat pentru astfel de acțiuni.

Drogurile distruse au făcut obiectul confiscărilor din perioada 2003-2018, în cadrul a 634 de dosare penale instrumentate de către Poliția Română, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., soluţionate definitiv de către instanţele de judecată.

Cele mai semnificative capturi de substanțe stupefiante ce au fost distruse sunt 2,5 tone de cocaină și 323 de kg de heroină, confiscate în dosare penale constituite în anul 2016.

Potrivit prevederilor legale, distrugerea drogurilor se efectuează periodic, prin incinerare sau prin alte mijloace adecvate, de către o societate autorizată, în prezenţa unei comisii formate din: un specialist din cadrul formaţiunii centrale a I.G.P.R. specializate în prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri,  gestionarul camerei de corpuri delicte a aceleiaşi unităţi,  judecătorul delegat cu executarea și câte un reprezentant al Agenţiei Naţionale Antidrog și al Ministerului Mediului.

Captură-record: 2,5 tone de cocaină depistată în containere

Una dintre cele mai importante capturi de droguri ale anului 2016 a fost depistarea a 2,5 tone de cocaină, ascunsă în containere transoceanice.  După investigații care au durat 6 luni, autoritățile au destructurat o grupare internațională de trafic de cocaină, ce acționa pe ruta Columbia – Europa de Vest. Traficanții preferau pentru transportul drogurilor containerele transoceanice, ca să nu poată fi reperate prin metodele clasice de scanare și control.

Traficanții aveau ascunzători speciale, iar pentru extragerea drogurilor, rețeaua organizase un atelier special pentru această operațiune, unde lucrau specialiști în extragerea cocainei, coordonați de un cetățean columbian.

Valoarea de piață a drogurilor a fost estimată la aproximativ 625.000.000 de euro, reamintește Poliția Română.

sursa: digi24.ro, politiaromana.ro


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Compania ”Transavia” anunță retragerea din proiectul spitalului ”Maria Beatrice”. Motivul: ”lipsa unei viziuni comune durabile”

Publicat

maria beatrice 3

Compania Transavia a anunțat miercuri încheierea parteneriatului cu Organizația Neguvernamentală ”Maria Beatrice”. Transavia anunță comunitatea locală că a încheiat parteneriatul cu ONG Maria Beatrice pentru realizarea primului centru pediatric național pentru copiii și tinerii cu dizabilități. Compania a realizat ridicarea construcției la roșu, investind o sumă considerabilă, însă lipsa unei viziuni comune durabile a determinat […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia, reprezentată la Târgul de Turism al României prin Asociația Profesională a Ghizilor de Turism din Trasilvania

Publicat

În perioada 20-23 februarie, la ROMEXPO București a avut loc Târgul de Turism al României. Alba Iulia a fost reprezentată la eveniment de Asociația Profesională a Ghizilor de Turism din Transilvania. Asociația Profesională a Ghizilor de Turism din Transilvania a fost prezentă în cadrul standului Federației Naționale a Ghizilor de Turism din România. Federația a […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Pistă de biciclete și parcare cu 150 de locuri pe strada Viilor din Alba Iulia. Primăria reînvie un proiect din 2017

Publicat

Amenajarea pistei de biciclete pe strada Viilor din Alba Iulia și a unei parcări cu 150 de locuri lângă fabrica Apulum SA costă 1,2 milioane de euro. Documentația proiectului intră la aprobat în ședința Consiliului Local de joi, 27 februarie, cu datele actualizate după cele stabilite în 2017. În noiembrie 2017 a fost aprobată documentația […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Miercuri: Dicționarul personalităților Unirii și alte două volume, lansate de Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Publicat

Muzeul Național al Unirii Alba Iulia lansează trei volume, miercuri, 26 februarie 2020, de la ora 12.00, la Sala Unirii. Este vorba despre Pictura interbelică a Sălii Unirii. Recuperare. Restaurare. Reîntregire, autori I. Muntean și Ioana Ursu, The Paris Peace Conference (1919-1920) and Its Aftermath. Settlemenst, Problems and Perceptions, Ed. by Sorin Arhire și Tudor […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate