Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Percheziții în Alba și Gorj la persoane și firme cercetate pentru evaziune fiscală. Ce au descoperit polițiștii

duba politie

Publicat

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au descins luni, 21 octombrie, în șapte locații din Alba și Gorj. Perchezițiile au fost derulate în cadrul operațiunii „Jupiter”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române.

Este vorba despre un dosar de evaziune fiscală, prechezițiile fiind desfășurate sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba.


Din cele șapte mandate de percheziție domiciliară, șase au fost în județul Alba și unul în județul Gorj. Acțiunile s-au derulat la locuințele și sediile unor persoane, fizice și juridice, cercetate pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

UPDATE: Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a făcut precizări despre aceste acțiuni. Au fost vizate firme care au vândut lemn fără să înregistreze operațiunile în evidentele contabile. Trei administratori sunt urmăriți penal. A fost pus sechestru pe imobile și conturi bancare.

Vezi Perchezițiile din Alba și Gorj au vizat firme ce vindeau ilegal lemn. Trei administratori, urmăriți penal pentru evaziune fiscală

Percheziții în Alba și Gorj. Ce au descoperit polițiștii

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2018 – 2022, trei societăți comerciale și reprezentanții legali ai acestora, din județul Alba, ar fi omis, în tot sau în parte, să evidențieze în actele contabile ale societăților, veniturile realizate ca urmare a operațiunilor comerciale efectuate.


În această fază a cercetărilor, prejudiciul total cauzat bugetului este estimat la aproximativ 837.000 de lei, pentru recuperarea căruia au fost dispuse și aplicate măsuri asiguratorii.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost ridicate documente de evidență contabilă, telefoane mobile și au fost puse în aplicare trei mandate de aducere.

Persoanele vizate vor fi audiate la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice.

UPDATE 1: Potrivit unor surse, perchezițiile din județul Alba s-au derulat în zona Munților Apuseni. Au fost vizate firme care se ocupă de prelucrarea lemnului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate