Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Percheziții la o grupare de trafic de migranți în Alba. 10 persoane arestate. Cum opera rețeaua

Publicat

Zece persoane au fost arestate în urma unor percheziții derulate de DIICOT și BCCO Alba, la o grupare bănuită de trafic de migranți.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat joi, 3 august, cinci percheziții domiciliare la persoane bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de migranți, în formă continuată.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus reținerea a 10 persoane, pentru 24 de ore.

Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – iunie 2023, bănuiți ar fi desfășurat activități de racolare, îndrumare, transportare și adăpostire a mai multor migranți, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, cu Ungaria, pentru a obține foloase patrimoniale importante.


Totodată, pe durata transporturilor, migranților le-ar fi fost pusă în pericol viața și sănătatea, întrucât aceștia ar fi fost adăpostiți în cuști metalice sudate sub șasiul autoutilitarelor.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate, au fost descoperite și ridicate sisteme informatice, telefoane mobile, înscrisuri și sume de bani.

Cum opera rețeaua

În 6 iunie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au depistat în flagrant delict trei persoane, din județul Alba, în timp ce transportau șase cetățeni din Bangladesh, ascunși într-un spațiu special amenajat, sub podeaua unui camion destinat transportului de marfă.

Din cercetări a rezultat că cei șase migranți ar fi fost preluați, din municipiul Alba Iulia, unde se aflau cu viză legală de muncă, pentru a fi trecuți fraudulos frontiera de stat, urmând a ajunge pe teritoriul Austriei, contra a 3.000 de euro/migrant.

În anul 2022, cele 3 persoane depistate în flagrant delict, împreună cu alte 4 persoane, din județul Alba, ar fi constituit un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

Cei 10 bănuiți, arestați pentru 30 de zile

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestare preventivă a celor 10 bănuiți, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea s-a realizat cu sprijinul polițiștilor Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba.

Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax