Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO PERCHEZIȚII la SEBEȘ: 25 de tone de deșeuri din autovehicule dezmembrate descoperite, amenzi de peste 12.000 de lei date

Publicat

În urma perchezițiilor și controalelor efectuate ieri, 14 iulie 2021, la Sebeș, la mai multe persoane bănuite că nu ar fi respectat normele legale privind protecția mediului și regimul deșeurilor, au fost constatate 17 infracțiuni, indisponibilizate 25 de tone de deșeuri provenite din dezmembrarea de autovehicule și au fost aplicate amenzi de peste 12.000 de lei.

La data de 14 iulie 2021, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sebeș, au efectuat percheziţii, în municipiul Sebeș, la persoane bănuite că nu ar fi respectat normele legale privind protecția mediului și regimul deșeurilor și controale la agenți economici specializați în colectarea deșeurilor feroase și neferoase.

În urma activităților, au fost constatate 17 infracțiuni, din care 8 la Legea 211 din 2011 privind regimul deșeurilor, 8 la OUG 195 din 2005 privind protecția mediului și una de delapidare, cu un prejudiciu de peste 180.000 de lei.

Au fost aplicate 33 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.145 de lei.

Au fost indisponibilizate 24 de tone și 1.375 de litri de deșeuri constând în acumulatori, uleiuri uzate, antigel, lichid de frână și diverse componente auto.

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au fost sprijiniți de polițiștii de investigații criminale, investigare a criminalității economice, ordine publică, rutieră, criminalistic, protecția animalelor, acțiuni speciale și de polițiști din cadrul Poliției Municipiului Sebeș.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, reprezentanți ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Alba, Registrului Auto Român Alba, Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Alba, Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Alba, Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență ”Unirea” Alba și ai Poliției Locale Sebeș.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax