Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO PERCHEZIȚII: Un medic specialist din Alba Iulia, cercetat că a angajat fictiv trei asistente pentru a obține bani de la CNAS

Publicat

Un medic specialist și trei asistente din Alba Iulia, au fost duse la audieri miercuri, 9 martie, la sediul Poliției. Medicul este cercetat că ar fi angajat în mod fictiv trei asistente cu scopul de a obține fonduri alocate de la Casa Națională de Sănătate. 

Potrivit IPJ Alba, în această dimineață, polițiștii din Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 5 percheziții, la persoane bănuite că ar fi încasat, nejustificat, fonduri de la Casa Națională de Asigurări de Sănatate, în baza unor angajări fictive de personal.

UPDATE: Potrivit surselor alba24.ro, medicul vizat de percheziții, o femeie, ar deține un cabinet de recuperare medicală specializat în fizioterapie și kinetoterapie. 

La data de 9 martie 2022, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 5 percheziţii, toate în municipiul Alba Iulia, la persoane bănuite de săvârșirea infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune.

Din cercetări a rezultat că, în perioada 2015-2020, reprezentantul legal al unui cabinet medical din Alba Iulia ar fi angajat, în mod fictiv, 3 asistente, cu scopul de a obține fonduri alocate de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Cele 4 persoane vizate de anchetă au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, pentru audieri.

Cu ocazia perchezițiilor, au fost ridicate documente utile anchetei.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale și a valorii prejudiciului.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dolfi

    joi, 10.03.2022 at 20:58

    cand se lucra la implementarea sistemului informatic SIUI, ala care merge prost din cauza firmei de partid, se testa in prima faza antifrauda. Mii de CNP-uri de oameni morti erau pe listele medicilor de familie… MII!
    inainte de SIUI, dadeau medicii spaga pe la informaticienii CAS-urilor ca sa le „modifice” datele in „sistem”. Acum o fi la fel… cine stie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax