Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Performanță extraordinară a sahistului din Alba Iulia, Mihnea Costachi: A remizat cu numărul 2 mondial, Alireza Firouzja

Publicat

Șahistul albaiulian Mihnea Costachi a obținut o performanță extraordinară la Campionatele Modiale de șah de la Varșovia. Acesta a remizat cu Alireza Firouzja, numărul 2 mondial, într-o partidă care a ținut publicul cu sufletul la gură. 

”Un rezumat de 10 minute al partidei dintre Mihnea Costachi, cu piesele negre, și Alireza Firouzja, numărul 2 mondial. O remiză cât o victorie pentru tânărul șahist albaiulian împotriva unui adversar care este văzut ca următorul candidat la titlul mondial la șah”, a transmis Marius Ceteraș, maestru FIDE.

După 5 runde desfășurate la Campionatele Mondiale de șah rapid și blitz pentru seniori de la Varșovia, Mihnea are o victorie, trei remize și o înfrângere, în toate partidele întâlnind adversari mult mai bine cotați, aflați în topul mondial.

”Numărul 2 mondial Alireza Firouzja (FRA, 2656) a ratat o ocazie de a câștiga împotriva GM Mihnea Costachi (ROU, 2443) înainte ca și Costachi să rateze câteva ocazii bune. Aflați ce s-a întâmplat în jocul captivant, care a avut un finisaj de tip roller coaster” a postat ChessBase India, în comentariul partidei care poate fi urmărită mai jos.

YouTube video

Alireza Firouzja (Iran / Franţa) este numărul 2 în ierarhia mondială după Magnus Carlsen. Născut în Iran, el şi-a schimbat cetăţenia și acum reprezintă Franţa.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax