Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Persoanele vaccinate cu AstraZeneca ar putea face a doua doză cu Pfizer sau Moderna. Precizările șefului CNCAV

Publicat

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, transmite că săptămâna viitoare va fi o luată o decizie privind posibilitatea unei scheme de vaccinare heterologe, care să combine vaccinuri diferite.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, Valeriu Gheorghiţă a invocat varianta unei scheme de vaccinare heterologe, care să combine vaccinul efectuat cu prima doză de la compania AstraZeneca şi a doua doză cu un vaccin pe bază de ARN mesager (Pfizer, Moderna – n.r.).

„Este o discuţie avansată pe care o avem în momentul de faţă şi este posibil ca săptămâna viitoare să luăm o decizie finală, în baza datelor ştiinţifice noi care au fost publicate şi în baza recomandărilor comisiilor de specialitate de epidemiologie şi de sănătate publică de la nivelul Ministerului Sănătăţii”, a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

El a reamintit că joi se lansează certificatul verde digital, folosit la nivel european.

„Este un demers, aşa cum a fost şi campania de vaccinare: integrat, european, prin care România se racordează, practic, la tot ce înseamnă mecanism european, încât să putem facilita libera circulaţie a oamenilor, între state, cu evitarea anumitor măsuri restrictive, făcând dovada a trei informaţii: vaccinare, testare sau vindecare”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

Sursă: Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax