Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Peste 130 de percheziții în țară, derulate de Poliție și DIICOT, la grupări specializate în trafic de droguri sau minori

Publicat

Peste 130 de percheziții sunt derulate miercuri dimineața de către polițiștii specializați în combatere a criminalității organizate, împreună cu procurorii DIICOT.

Sunt desfășurate acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de droguri, trafic de persoane și minori, trafic de migranți, pornografie infantilă și criminalitate informatică.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii și procurorii DIICOT pun în executare peste 130 de mandate de percheziție domiciliară și mai mult de 200 de mandate de aducere.

În cadrul acțiunilor, alături de polițişti participă și jandarmi din cadrul grupărilor mobile de jandarmi și inspectoratelor de jandarmi județene, anunță IGPR.

 

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală a persoanelor implicate, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor.

YouTube video

Activitatea face parte dintr-o serie de inițiative similare, desfășurate la nivelul Poliției Române și DIICOT începând cu anul 2018.

Potrivit DIICOT, în intervalul 1 ianuarie – 11 octombrie 2024, procurorii au emis 1.758 de rechizitorii și au  încheiat 271 acorduri de recunoaștere a vinovăției. Au fost trimiși în fața instanței 3.875 de  inculpați, dintre care 1.555 în stare de arest preventiv.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate