Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Peste 200 de polițiști de la IPJ Alba au participat la stagii de pregătire, în primele cinci luni ale anului

Publicat

Peste 200 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au participat la stagii de pregătire organizate de Biroul Pregătire Profesională, în primele 5 luni ale anului 2023. Cei 18 absolvenți ai școlilor de agenți de poliție, promoția aprilie 2023, repartizați la structurile inspectoratului, au parcurs un prim stagiu.

Potrivit IPJ Alba, în perioada ianuarie – mai 2023, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, care este structura specializată în realizarea activităților de formare profesională, a organizat 14 stagii în domeniile pregătirii tactice, educației fizice și autoapărării, pregătirii în domeniul tragerii cu armamentul din dotare și conducerii autovehiculelor în condiții de siguranță, atât în regim de circulație normal cât și în regim de circulație prioritar, impus de situații deosebite.

La aceste stagii au luat parte peste 200 de polițiști, majoritatea din structurile operative, care acționează în stradă, în interacțiune directă cu cetățenii.

În perioada 24 aprilie – 5 mai, cei 18 agenți de poliție, absolvenți ai școlilor de agenți de poliție, promoția aprilie 2023, care și-au început activitatea la Inspectoratul de Poliție Județean Alba, au participat la un prim stagiu de pregătire, pentru a-și completa cunoștințele și a-și îmbunătăți deprinderile, în scopul realizării unor intervenții eficiente la evenimente.

În activitățile de pregătire, specialiștii din cadrul Biroului Pregătire Profesională folosesc diferite scenarii și simulează diversele faze ale intervenției, iar cursanții își însușesc atât teoretic cât și în mod practic, regulile de intervenție.

În anul 2022, Biroul Pregătire Profesională din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat 319 activități de pregătire, pe toate cele 4 paliere de pregătire, la care au luat parte toți polițiștii inspectoratului.

Creșterea nivelului de pregătire profesională este una dintre prioritățile Inspectoratului de Poliție Județean Alba, scopul fiind îmbunătățirea calității serviciului polițienesc și asigurarea unei reacții ferme și corecte la evenimentele aflate în competența de soluționare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax